Alertă pe Dunăre! Două mine au fost descoperite plutind pe Braţul Chilia. Forţele Navale şi cele de frontieră intervin (FOTO și VIDEO)

Alertă pe Dunăre! Două mine au fost descoperite plutind pe Braţul Chilia. Forţele Navale şi cele de frontieră intervin (FOTO și VIDEO)

Două corpuri metalice de mărimi considerabile au fost descoperite plutind pe Dunăre, la Tulcea, respective pe malul ucrainean, surse autorizate confirmând că este vorba despre mine navale.

La faţa locului au fost dislocate importante efective de intervenţie, atât de la Forţele Navale Române cât şi de la alte structuri de forţă.

Din imagini se pare că este vorba despre o mină pe bază de unde radio, care se folosea în Al Doilea Război Mondial, aceasta fiind ancorată la semi-adâncime şi permițând un anumit număr de treceri ale navelor pe deasupra ei. La atingerea unei anumite cifre, aceasta exploda, scrie Observator.tv.

„O echipă de scafandri EOD, alcătuită din nouă persoane, acționează pe Brațul Chilia, în zona kilometrul 94-99, pentru cercetarea și neutralizarea unei mine care a apărut la suprafață în după-amiaza zilei de marți, 3 aprilie. Solicitarea de intervenție a fost făcută de către ISU Tulcea și autoritățile publice locale din județul Tulcea, iar intervenția scafandrilor militari este în desfășurare. Prima mină a plutit în derivă pe Brațul Chilia al Dunării și, în prezent, se află la kilometrul 94 pe malul ucrainean, iar a doua mină este în derivă în zona malului românesc la kilometrul 99. Scafandrii EOD ai Forțelor Navale sunt specializați în dezamorsarea dispozitivelor explozive subacvatice, acvatice și terestre și pot interveni la solicitarea autorităților publice civile pentru asigurarea libertății de navigație pe căile de comunicație maritime și fluviale”, transmit autorităţile.

SAJ Tulcea asigură asistență medicală tuturor forțelor implicate în acest caz.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Foto: Facebook/ SAJ Tulcea

Ultima oră
17:00 - Gigi Becali, pictat pe peretele unei biserici, alături de Iisus Hristos. Patronul FCSB a izbucnit în plâns când a văzut rezultatul (FOTO)
16:55 - Ludovic Orban, după decizia conducerii Parlamentului privind moțiunile de cenzură: Încă o hotărâre neconstituțională, luată de aceeași majoritate PSD – partea PNL pro-Cîțu. Penibil (VIDEO)
16:44 - Cele mai ciudate superstiții. De ce se consideră ghinion să te tuni noaptea și de ce nu e bine să deschizi umbrela în casă
16:42 - Moțiunea de cenzură depusă de PSD va fi votată pe 5 octombrie. Moțiunea USR PLUS – AUR, amânată iar, contrar deciziei CCR
16:30 - Florin Cîțu: Salariul minim pe economie va crește de la 1 ianuarie 2021. Propunerea Guvernului este pentru o creștere brută de aproape 11%
16:25 - Protest în Piața Victoriei: Transportatorii ies în stradă. Ce-i cer premierului Florin Cîțu
16:23 - Secretarul de presă al Departamentului de Stat al SUA a fost testat pozitiv la COVID-19 după ce a participat la Adunarea Generală a ONU
16:20 - „Extraction”, cel mai popular film de pe Netflix. Primul sezon din „Bridgerton”, cel mai popular serial
16:19 - Adriana Pistol (INSP), despre explozia de cazuri COVID din Capitală: Se petrece în fiecare weekend, nu are legătură cu vreun congres sau partid / Am putea depăși 20.000 de infectări/zi în toată țara (VIDEO)
16:16 - Andreea Esca s-a făcut de râs, în direct, la ştirile de la Pro TV. Telespectatorii au crezut că nu aud bine când au observat ce a întrebat prezentatoarea