Ministerul de Externe, noi precizări despre accidentul de autocar produs în Bulgaria, în care au murit trei români

Ministerul de Externe, noi precizări despre accidentul de autocar produs în Bulgaria, în care au murit trei români
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministerul de Externe a transmis, sâmbătă seară, noi date în legătură cu accidentul rutier grav produs în Bulgaria, în care a fost implicat un autocar plin cu români. Potrivit MAE, zece pasageri, care nu au fost răniți, au ajuns pe teritoriul României cu un alt autocar al aceleiași firme de transport. Al doilea șofer al autocarului implicat în accident a fost audiat ca martor și va reveni și el în țară în această noapte sau în cursul zilei de mâine.

MAE, despre reacția autorităților române după accidentul din Bulgaria

MAE a enumerat apoi demersurile întreprinse de Ambasada României la Sofia, după producerea accidentului: „contactul cu autoritățile bulgare, deplasarea unei echipe consulare mobile la locul producerii accidentului, la unitatea medicală unde au fost internate persoanele rănite și la sediul organelor de poliție și procuratură care instrumentează cazul. De asemenea, personalul consular a facilitat contactele și operațiunile de preluare a pacienților cetățeni români de către echipele medicale ale DSU/SMURD pentru a fi transportați în România pentru îngrijiri medicale. Nu în ultimul rând, reprezentanții misiunii diplomatice a României la Sofia au menținut contactul permanent cu responsabili medicali din România și membrii de familie ai cetățenilor români implicați în accident”.

MAE a ținut să mulțumească autorităților bulghare pentru sprijin.

Ministerul amintește că românii pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Sofia: +35929733510, iar cei care se confruntă cu o situaţie specială, urgentă, au la dispoziţie telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României în Republica Bulgaria: +359879440758.

Toți răniții în accidentul din Bulgaria au ajuns cu elicopterele SMURD în România

Tot sâmbătă seară, secretarul de stat Raed Arafat a declarat, pentru B1 TV, că toți cei cinci români răniți în accidentul din Bulgaria au fost aduși în țară cu patru elicoptere SMURD (unul a efectuat două zboruri). Răniții au ajuns la Spitalul Floreasca, doi fiind la ATI.

„Am folosit patru elicopere SMURD din cadrul Inspectoratului General de Aviație, cel din București, Craiova, Galați și Constanța, deci toate care puteau ajunge în timp util. Cel din Craiova, după ce a adus primul pacient, s-a întors și l-a adus și pe al cincilea. Deci toți au ajuns la Spitalul Floreasca.

Din ultimele informații de la colegii de la Floreasca, doi sunt internați pe terapie intensivă și trei pe secțiile de postoperator de pe secțiile chirugicale.

Misiunea a durat circa 5 – 6 ore de când s-a declanșat”, a explicat Arafat, pentru B1 TV

În accident au murit trei români și un turc.

Urmăriți B1TV.ro și pe