Ministerul Sănătății va verifica dacă farmaciile respectă legea privind eliberarea de medicamente compensate

Ministerul Sănătății va verifica dacă farmaciile respectă legea privind eliberarea de medicamente compensate

Ministerul Sănătății va începe din această săptămână un control la farmacii pentru a verifica dacă se respectă legislația și protocoalele în vigoare privind eliberarea de medicamente compensate, a anunțat ministrul Nicolae Bănicioiu, într-o conferință de presă la Palatul Victoria.

„Sunt situații în care deși pacienții sunt beneficiari de medicamente compensate, 100% se duc la farmacie și de multe ori farmacia le spune: da, dar nu-l avem pe acesta, avem un alt medicament similar ca substanță activă, dar la un alt preț. Demarăm cea mai amplă acțiune de control pe fiecare farmacie de acest gen. Le-am retransmis toate procedurile și toate protocoalele pe care trebuie să le respecte. Există stipulate și au fost informați asupra obligativității de a asigura acele medicamente conform raportării prețului de referință. Deci, ei ar trebui să aibă medicamentele prescrise de medic la compensare 100%, de exemplu. Adică nu ar mai trebui să existe acea coplată sau acea diferență pe care o suportă pacientul”, a declarat ministrul Sănătății.

Ministrul Nicolae Bănicioiu a precizat că  fiecare farmacie va fi verificată și că cele care nu respectă legea vor fi sancționate administrativ.