Ministrul Culturii: Ion Caramitru a fost mentorul multor generații ale teatrului românesc. Drum lin, maestre!

Ministrul Culturii: Ion Caramitru a fost mentorul multor generații ale teatrului românesc. Drum lin, maestre!
Foto: Bogdan Gheorghiu / Facebook

Bogdan Gheorghiu, ministrul Culturii, a susținut că Ion Caramitru a fost mentorul multor generații ale teatrului românesc și un om care a pus bazele dezvoltării reale ale infrastructurii culturale.

Actorul Ion Caramitru a murit, duminică, la vârsta de 79 de ani. Acesta era internat la spitalul Elias din Bucureşti. Tot duminică a murit și legendarul canotor Ivan Patzaichin. Acesta avea în palmares șapte medalii la Jocurile Olimpice, dintre care patru de aur.

Ministrul Culturii, reacție după moartea lui Ion Caramitru

„O zi neagră pentru România, o zi care a adus prea multe pierderi. Doi oameni de valoare aleasă au plecat prea repede dintre noi.

Am avut și avem de învățat de la Pino Caramitru, cel care a fost mentorul multor generații ale teatrului românesc, un om cu o energie rară, care a fost vocea libertății din 1989, un om determinat care a pus bazele dezvoltării reale ale infrastructurii culturale.

Drum lin, maestre!”, a scris ministrul Bogdan Gheorghiu, pe Facebook.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
09:24 - Elevii ruși vor face pregătire militară obligatorie începând din toamnă. Potrivit spionajului britanic, cursul va consta într-o „formare cu puşti de asalt şi grenade de mână”
09:22 - Atac cu drone asupra unei baze militare din Iran
09:19 - Anunțul făcut de Alexandru Rafila: „Epidemia de gripă se va încheia în aproximativ două săptămâni”
09:17 - Românul Alexi Pitu, ținta unui atac rasist după transferul în Franța: „Dacă nu merge cu fotbalul, se va putea reprofila drept cerșetor profesionist”
08:59 - Mihai Stoica și Mihai Pintilii ar fi fost înjurați și amenințați de Gigi Becali. Patronul lui FCSB ar fi avut o adevărată criză de nervi după înfrângerea cu Farul
08:56 - Turcia ar putea aproba candidatura Finlandei la NATO. Erdogan: „Suedia va fi şocată când noi vom da un mesaj diferit”
08:55 - Alexandru Rafila: Nu ştiu dacă trebuie să discutăm despre această segregare între spitalele publice şi cele private, adică să optezi dacă să lucrezi într-un loc sau altul
08:41 - Cancelarul Karl Nehammer „a fost umilit” la alegerile din Austria Inferioară, spune Eugen Tomac: „România își va câștiga dreptul furat la 8 decembrie”
08:39 - Weekend cu multă distracție în staţiunile montane din ţară. Zăpadă, săniuș și cozi la telescaun: „Vreme bună, voie bună!”
08:35 - Cât ne-a costat gripa porcină anul trecut. Suma este cu 52,2% mai mică față de despăgubirile plătite de stat în 2021