Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, despre vaccinarea cadrelor didactice: 113.000 de angajați din sistemul de învățământ sunt programați și aproape 20.000 au fost deja vaccinați

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, despre vaccinarea cadrelor didactice: 113.000 de angajați din sistemul de învățământ sunt programați și aproape 20.000 au fost deja vaccinați
Foto: Inquam Photos / George Călin

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a anunțat că disponbilitatea cadrelor didactice și a personalului din învățământ este mare, factorul limitativ în procesul de imunizare al cadrelor didactice fiind numărul de doze de vaccin disponibile în România.

Cadrele diadactice din România, dornice să se vaccineze anti-COVID

„Disponibilitatea de vaccinare în sistemul de învățământ va fi anunțată, cel mai târziu, la finalul acestei zilei. Până în momentul de față sunt 113.000 de angajați din sistemul de învățământ sunt programați și aproape 20.000 deja vaccinați.

Printre cele nouă categorii de lucrători esențiali, personalul din învățământ este cel mai numeros cu privire la disponibilitatea de vaccinare.

Vreau să fie foarte clar acest lucru. Din păcate, factorul limitativ este numărul de doze de vaccin. Nu este vina cadrelor didactice și a angajaților din învățământ că nu vor să se vaccineze. Din informațiile pe care le am, disponibilitatea de vaccinare a crescut foarte mult pentru toate categoriile”, a explicat Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației.

Bilanțul vaccinărilor zilnice în România

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) informează în cursul zilei de duminică numărul persoanelor vaccinateîn ultimele 24 de ore. Astfel căau fost administrate 19.019 de doze de vaccin Pfizer – BioNtech. 14.127 de persoane au primit prima doză, iar 4.892 rapelul, în total -19.019.Au fost înregistrate 77 de reacții adverse comune și minore. De la debutul campaniei, 585.218 de persoane au fost vaccinate: 479.021 au administrată prima doză, iar 106.197 și pe a doua.

CNCAVa anunțat că, în ultima zi, au fost administrate 19.019 de doze de vaccin împotriva COVID-19, produs de Pfizer – BioNTech, către de 19.019 persoane: pentru 14.127 este vorba despre prima doză, iar în cazul a 4.892 este rapelul.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ultima oră
22:04 - Ministrul Cadariu, despre ajutorul pentru antreprenorii din HoReCa: Toți beneficiarii vor fi plătiți până la sfârșitul lunii ianuarie
21:54 - Centrele de testare gratuită din spitale vor funcționa, de săptămâna viitoare, doar în weekend. Anunțul lui Alexandru Rafila (VIDEO)
21:43 - Gheorghe Pecingină: ANRE avea rolul să verifice și să supravegheze situația. E foarte important să aflăm adevărul ca pe viitor să înțeleagă toată lumea că statul român e protejat de anumite instituții (VIDEO)
21:39 - „Prințesa urbană” părăsește România: „E un bilet doar dus. Plecăm după mulţi ani în care am făcut totul să contribuim la schimbarea lucrurilor care atât de tare mă întristează” (VIDEO)
21:38 - Sorin Bontea a mers pentru prima dată în Grecia la filmările Chefi fără limite de la Antena 1: Nu m-a atras niciodată (GALERIE FOTO)
21:22 - Cum a reușit Rusia să strângă rândurile-n NATO. Mircea Geoană: Frumusețea acestei alianțe e că, în clipa în care apare o provocare, ea are un reflex de a se uni (VIDEO)
21:17 - Câinele încă o așteaptă acasă pe jurnalista mexicană asasinată de mafie. Imaginile induioșătoare au împânzit internetul
21:15 - Mircea Geoană: NATO a făcut un apel și pentru retragerea trupelor rusești din Transnistria, Abhazia și Osetia de Sud, respectiv Crimeea și Donbas. Prezența militară rusească, împotriva voinței țărilor respective (VIDEO)
21:05 - Gabriela Cristea, atacată dur de fani. Internauții au reacționat imediat și îi aduc acuzații grave prezentatoarei de la Mireasă
20:43 - Apple va transforma iPhone-urile în terminale de plată POS. Toate telefoanele cu Apple Pay vor avea funcția (VIDEO)