Ministrul Justiției, Robert Cazanciuc: Nu am fost contactat de Viorel Hrebenciuc sau de Dan Șova pentru a modifica vreo lege

Ministrul Justiției, Robert Cazanciuc: Nu am fost contactat de Viorel Hrebenciuc sau de Dan Șova pentru a modifica vreo lege

Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a declarat că nu a fost contactat nici de fostul deputat PSD Viorel Hrebenciuc, nici de fostul purtător de cuvânt al PSD Dan Şova pentru o lege pe amnistie şi graţiere, aşa cum susţin procurorii DNA în dosarul traficului de influenţă. Cazanciuc a precizat că oricum, ministerul pe care îl conduce a dat aviz negativ pe un astfel de proiect.

„Reporter: V-a contactat domnul Şova să îl ajutaţi cu modificarea unei legi?
RC: Nu, nu m-a contactat.
Reporter: Sau domnul Hrebenciuc?
RC: Nu m-a contactat domnul.
Reporter: Ce spuneţi de implicarea numelui dumneavostră în astfel de scandaluri politice şi penale?
RC: Eu nu pot să împiedic oamenii să discute despre ministrul Justiţiei. Fiecare este liber să facă acest lucru. Şi dumneavostră discutaţi despre ministrul Justiţiei dacă face lucruri bune sau nu aşa că şi alţii discută despre acest lucru. Nu am ce să fac decât să iau act că anumite persoane discută despre ceea ce face ministrul mai bine sau mai rău”.

Procurorii DNA susţin că Dan Şova a promis că în schimbul ajutorului acordat pentru a deveni preşedintele PSD îl va determina pe ministrul Justiţiei să iniţieze un proiect de amnsitie şi graţiere, având în vedere că el personal nu poate deveni ministru al Justiţiei din cauza unui dosar penal aflat pe rolul DNA, în care are calitatea de suspect.

„VIOREL HREBENCIUC: Acuma îţi spun cinstit, cu toată chestiunea, va trebui să facem într-un fel cu amnistia. Uite şi tu, mă, că.

DAN ŞOVA: Amnistie şi graţiere obligatoriu!

VIOREL HREBENCIUC: Pe cuvânt îţi spun, Dane, şi tu să le spui la partid asta.

DAN ŞOVA: Şi ştiţi ce trebuie făcut, domnule preşedinte – trebuie să, nu o să putem să abrogăm abuzul în serviciu, dar”.

Robert Cazanciuc a declarat că ministerul Justiţiei a dat aviz negativ pe un astfel de proiect.

„E un proiect de lege, singurul de altfel trecut pe la minister am dat un aviz negativ. Proiectul se afla în Parlament, a existat o corespondență între diversele comisii ale Parlamentului, ANP, cu privire la situația din penitenciare e decizia Parlamentului în funcție de propriile priorități”, a mai spus Cazanciuc.

Ultima oră
23:11 - Claudiu Năsui: Avem o problemă cu sărăcia. Suntem campioni europeni la sărăcie în muncă / Ce spune ministrul despre măsura Zero taxe pe salariul minim (VIDEO)
22:51 - Emilian Imbri: Toți cei care sunt, în prezent, în ATI nu sunt vaccinați. Sunt și persoane tinere internate (VIDEO)
22:12 - Octavian Jurma, avertisment cu privire la valul patru: Majoritatea cazurilor de COVID-19 sunt cu varianta Delta. Relaxarea este înspăimântătoare (VIDEO)
22:11 - De ce nu sunt desființate pensiile speciale? Claudiu Năsui: Nu e consens în coaliție. USR-PLUS, cu 15% în Parlament, trebuie să mobilizeze 51%. Când vezi votul, vezi adevărata poziționare a unui partid (VIDEO)
21:51 - Turiștii se plâng de prețurile de pe litoral. Cât trebuie să plătești pe un colac și o pereche de papuci de plajă la Mamaia dacă le-ai uitat acasă
21:35 - Claudiu Năsui: Clasa politică a inventat funcții inutile ca să existe salarizare pentru unii. Vrem să schimbăm legislația, să desființăm sinecurile. Cred că românii nu-și dau seama câte sinecuri sunt în statul român (VIDEO)
21:10 - Tánczos Barna nu mai vrea să vadă mașini mai vechi de 15 ani. Ce soluții propune ministrul Mediului pentru autovehiculele poluante
21:06 - Bogdan Aurescu, discuții cu Josep Borrell, șeful diplomației UE, despre implicațiile atacului asupra navei Mercer Street, în care și-au pierdut viața un român și un britanic. Mesajul ministrului
20:39 - Cât lemn s-a furat din pădurile României? Tanczos Barna: „Dacă hoţul nu este prins, nu ştii cu cât a plecat” (VIDEO)
20:33 - Alertă de caniculă și incendii de vegetație în Grecia. Două suburbii din Atena, unde se aflau și turiști,  evacuate din calea flăcărilor