Ministrul Lucian Bode, despre cazul agresiunii de la Buzău: Vrem să vedem de ce ne-au trebuit 24 de ore ca să se administreze probatoriul şi a lua decizia de a-i reţine pe cei trei indivizi (VIDEO)

Ministrul Lucian Bode, despre cazul agresiunii de la Buzău: Vrem să vedem de ce ne-au trebuit 24 de ore ca să se administreze probatoriul şi a lua decizia de a-i reţine pe cei trei indivizi (VIDEO)
Foto: Guvernul României / Facebook

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a declarat, marți, că felul în care au acționat polițiștii în cazul bărbatului bătut la Buzău „a lăsat de dorit”, în sensul în care abia după 24 de ore a fost luată decizia reținerii agresorilor.

Lucian Bode, despre inteevenția polițiștilor în cazul agresiunii de la Buzău: Alăsat de dorit

„Legat de Buzău, ştiţi foarte bine că acţiunea s-a petrecut sâmbătă, acţiunea în final s-a soldat cu încătuşarea celor trei şi duminică, atunci când imaginile au apărut în spaţiul public, s-au reluat cercetările. După ce s-a administrat probatoriul, noi am dispus reţinerea pentru 24 de ore a celor trei, iar instanţa a doua zi a validat pentru doi din cei trei arestarea pentru 30 de zile. Din acest moment, parchetul se va pronunţa în legătură cu modalitatea în care vor fi cercetaţi. Dar, am spus, motivul pentru care am trimis la Buzău control de la IGPR este cât se poate de clar: modalitatea în care au acţionat poliţiştii, primele echipaje chemate la faţa locului, a lăsat de dorit şi din acest control vrem să vedem de ce ne-a trebuit 24 de ore ca să administreze probatoriu şi a lua decizia de a-i reţine pentru 24 de ore pe cei trei indivizi. Acest lucru va rezulta din ancheta pe care o vom desfăşura”, a declarat Lucian Bode, la Parlament.

Luni seară, doi dintre agresorii bărbatului cunoscut drept „activistul buzoian” au fost arestați preventiv pentru 30 de zile, iar un altul a fost plasat sub control judiciar. Cei trei sunt acuzați de distrugere, lovire sau alte violențe și tulburarea ordinii și liniștii publice.

Ei fuseseră reținuți duminică după ce l-au bătut chiar sub ochii polițiștilor pe bărbatul care filmase într-o zonă în care se vând ilegal păsări vii. Vânzătorii de păsări l-au blocat în trafic pe bărbat, i-au spart geamul mașinii și l-au lovit, iar polițiștii ajunși la fața locului au apelat la ajutorul mascaților pentru a calma spiritele.

Ministrul Lucian Bode, despre cazul agresiunii de la Buzău: Vrem să vedem de ce ne-au trebuit 24 de ore ca să administreze probatoriul şi a lua decizia de a-i reţine pe cei trei indivizi

Ultima oră
22:45 - Virgil Guran: Dacă rectificarea bugetară nu va fi făcută pentru toată lumea, e foarte grav / Funcțiile politice trebuie să treacă prin forul de conducere din partid (VIDEO)
22:14 - Igor Grosu, după discuția cu Ludovic Orban: „Am fost asigurat că România este gata să intensifice semnificativ susținerea Republicii Moldova cu proiecte importante”
21:56 - Un adolescent de 15 ani s-a înecat în râul Suceava, pe raza localității Milișăuți
21:35 - Trei cutremure duminică în Vaslui. Unul dintre seisme, produs în jurul orei 21, a avut o magnitudine de 4,1
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)
20:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. De ce este importantă mâncarea și cât de des ar trebui să mergem la dentist (VIDEO)
20:04 - Operatorii feroviari privați resping acuzațiile lansate de ministrul Cătălin Drulă: „Să nu ne mai chemați la astfel de întâlniri folosite numai pentru a vă crea o imagine în fața presei”
19:34 - Marea Britanie acuză Iranul pentru atacul asupra petrolierului din strâmtoarea Hurmuz, incident soldat cu moartea a doi navigatori, un român și un britanic
19:06 - Doar 7.330 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore. Peste 4,85 milioane de persoane vaccinate cu schemă completă de la debutul campaniei