Ministrul Sănătății: În patru luni au fost deblocate 4.000 de posturi în spitale, o parte nu sunt ocupate încă

Ministrul Sănătății: În patru luni au fost deblocate 4.000 de posturi în spitale, o parte nu sunt ocupate încă

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, spune că în ultimele patru luni au fost deblocate 4.000 de posturi în spitale, adăugând că o parte dintre posturi se află în faza de organizare de concurs pentru a fi ocupate.

„Acum suntem în a patra lună de folosire a pachetului de bază de servicii medicale și a mers așa cum estimasem noi. Primul indicator bun este că am reușit să deblocăm posturi în sănătate. Am reușit să economisim atât pentru a debloca 2.400 de posturi în subordinea Ministerului Sănătății, adăugându-se și spitalele din subordinea autorităților locale, ajungem undeva la 4.000 de posturi deblocate în astea aproape patru luni. Am toate motivele să cred că, în continuare, aplicarea pachetului serviciilor de bază trebuie făcută. E adevărat, mai sunt lucruri de corectat și de aceea suntem în permanent dialog cu fiecare specialitate în parte și, de la 1 ianuarie, o să se adauge și cardul și cred că banii vor începe să ajungă în momentul în care vom fi dublați de acest pachet de bază și de card”, a declarat Nicolae Bănicioiu, sâmbătă, la Cluj-Napoca, potrivit Mediafax.

El a precizat că o parte din cele 4.000 de posturi au fost deja ocupate, iar unele sunt în procedură de organizare de concurs pentru a fi ocupate.

Nicolae Bănicioiu a participat, la Cluj-Napoca, la predarea a 48 de ambulanțe noi, achiziționate din fonduri guvernamentale, care vor ajunge la serviciile de ambulanță din mai multe județe.

Ultima oră
23:56 - O sportivă din echipa olimpică a Belarusului a refuzat să se urce în avion și a rămas pe aeroportul din Tokyo, unde fusese dusă împotriva voinței sale
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)
22:45 - Virgil Guran: Dacă rectificarea bugetară nu va fi făcută pentru toată lumea, e foarte grav / Funcțiile politice trebuie să treacă prin forul de conducere din partid (VIDEO)
22:14 - Igor Grosu, după discuția cu Ludovic Orban: „Am fost asigurat că România este gata să intensifice semnificativ susținerea Republicii Moldova cu proiecte importante”
21:56 - Un adolescent de 15 ani s-a înecat în râul Suceava, pe raza localității Milișăuți
21:35 - Trei cutremure duminică în Vaslui. Unul dintre seisme, produs în jurul orei 21, a avut o magnitudine de 4,1
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)
20:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. De ce este importantă mâncarea și cât de des ar trebui să mergem la dentist (VIDEO)