Mircea Banias, pus oficial sub acuzare. Directorul adjunct al Grupului de Nave, la audieri

Mircea Banias, pus oficial sub acuzare. Directorul adjunct al Grupului de Nave, la audieri
Foto: B1 TV

Senatorul PDL Mircea Banias a fost pus sub urmărire penală de procurorii anticorupţie. Conform democrat-liberalului, acesta este acuzat de trafic de influenţă. Între timp, la sediul DNA a fost adus şi directorul general adjunct al Grupului Nave al Poliţiei de Frontieră Constanţa, Adrian Pătraşcu.

La ieşirea de la audieri, Mircea Banias le-a declarat reporterilor aflaţi în faţa sediului DNA că nu înţelege de ce a fost pus sub urmărire penală, susţinând că nu a discutat niciun moment cu lucrători ai Portului Constanta şi nu cunoaşte absolut nimic despre transportul cu produse din China. Întrebat dacă îl cunoaşte pe Laurenţiu Mironescu, senatorul a mărturisit că relaţia dintre el şi Mironescu este una de prietenie şi că din anul din 2005 deţin împreună părţi sociale la o societate cu specific maritim.

Senatorul Banias a fost adus de poliţişti luni, la ora 9:00, la Direcţia Naţională Anticorupţie, unde i s-au prezentat acuzaţiile care i se aduc, parlamentarul ieşind de la audiere în jurul orei 11:50.

Mircea Banias, la ieşirea de la audieri

Embed: " />

Adjunctul Grupului de Nave, la audieri

Potrivit Mediafax, comisarul Pătraşcu este audiat în dosarul în care luni au fost făcute zeci de percheziţii privind infracţiuni de contrabandă şi evaziune fiscală. Adrian Pătraşcu este adjunctul şefului Grupului de Nave din cadrul Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră (IJPF) Constanţa din anul 2008.

În anchetă sunt vizaţi mai mulţi vameşi şi un poliţist de frontieră de la Grupul Nave al Poliţiei de Frontieră Constanţa, care avea printre atribuţii coordonarea activităţilor de control al documentelor în Portul Agigea Sud.

DNA şi Poliţia de Frontieră au efectuat percheziţii, luni dimineaţă, în Bucureşti şi Constanţa, într-un dosar de evaziune fiscală şi contrabandă instrumentat de Poliţia de Frontieră în octombrie 2010. Circa 50 de locuinţe au fost vizate, printre care şi locuinţa secretarului general al Ministerului Administraţiei şi Internelor Laurenţiu Mironescu.

Printre cei vizaţi se numără şi şefii vămilor Bucureşti şi Contanţa, un poliţist de frontieră şi mai mulţi vameşi. Ei sunt acuzaţi de contrabandă şi evaziune fiscală.

Prin Portul Constanţa se desfăşoară cea mai are activitate de import-export de marfă din ţară. Potrivit surselor, se pare că este vorba de marfă provenită din China fără acte, care intra în ţară prin Portul Constanţa şi apoi ajungea în Bucureşti, unde era vândută pe piaţa neagră.

Ultima oră
23:55 - Președintele Consiliului European denunță „lipsa de loialitate” a SUA. Charles Michel, mesaj dur după decizia Australiei de a renunța la submarinele franceze în favoarea celor americane
23:47 - Cine este iubitul Emmei Răducanu. Tânărul misterios ar fi un cântăreț celebrul în Marea Britanie
23:25 - Un bărbat a omorât-o pe sora iubitei sale cu peste 40 de lovituri de cuțit. Agresorul a fost reținut de procurorii din Constanța
23:08 - Nelu Tătaru: Mă aștept să se generalizeze certificatul verde / Sunt sectoare cu contact direct și repetat cu cetățenii, haideți să le facem sigure – facem vaccinul gratuit sau facem testele pe banii noștri
23:00 - Ludovic Orban: La ora actuală se lucrează la o îmbunătățire a legislației în domeniu informațiilor
22:39 - Polonia, sancționată cu cea mai mare amendă zilnică din istoria UE pentru că nu a oprit exploatarea la mina Turow
22:28 - Nelu Tătaru spune că statele cu o rată mare de vaccinare se tem că românii și bulgarii ar putea întreține pandemia
22:12 - Raluca Turcan: Am făcut astăzi un pas important pentru a ne asigura că drepturile românilor din străinătate sunt recunoscute și respectate
22:10 - Intelectualii liberali îl susțin pe Ludovic Orban: „Alternativa este un PNL care ar rămâne liberal doar cu numele, devenind în fapt un partid cu tendințe dictatoriale și clientelare”
21:53 - Noi măsuri, aplicate în 12 localități din Ilfov, după ce rata de infectare a depășit 3 la mia de locuitori