Mircea Iliescu: Suntem dispuși acum pentru un lockdown de o lună pentru o vară mai normală? Este foarte greu de stăvilit o tulpină infecțioasă nouă fără restricții suplimentare (VIDEO)

Mircea Iliescu: Suntem dispuși acum pentru un lockdown de o lună pentru o vară mai normală? Este foarte greu de stăvilit o tulpină infecțioasă nouă fără restricții suplimentare (VIDEO)

Mircea Iliescu, cercetător la Universitatea Cambridge, a comparatluni seară, în emisiunea „Actualitatea cu Tudor Mușat” de pe B1 TV, modul ]n care este gestionată pandemia în Marea Britanie și România.

Acestaeste de părere că autoritățile și specialiștii din România ar trebui să fie cât se poate de onești cu cetățenii. În plus, Mircea Iliescu a ridicat problema unei carantinări natționale de o lună de zile pentru a stinge focarele de COVID-19 și pentru a spera la o vară cât mai normală.

„Am putea împrumuta precauția, faptul că după ce am trecut prin niște valuri foarte dure și oamenii de știință nu au fost totdeauna ascultați, acum primul ministru [n.r. britanic] îi asculta la litera pe specialiștii și va deschide tara foarte treptate tocmai pentru a nu-și mai asuma niciun risc.

Cred ca va trebui să avem un dialog sincer în România cu cetățenii, suntem obosiți, toată lumea e obosită, dar am trebui sa avem un dialog sincer: Suntem dispuși acum pentru un lockdown de o lună pentru o vară mai normală?Acesta este tipul de dialog care ar trebui să existe,pentru că în momentul de fată, cu astfel de tulpină infecțioasă este foarte greu să o stăvilim fără a avea niște măsuri de restricție mai severe și fără a testa mut mai mult”, a propus specialistul.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ultima oră
22:19 - Milionarul Sebastian Dobrincu reacționează după ce Mimi a vorbit despre despărțirea lor: Nu este o victimă
22:15 - Scandalul dintre președintele și premierul croat continuă: „Este o ruşine, este scandalos, subminează prestigiul şi credibilitatea Croaţiei”
22:04 - Ministrul Cadariu, despre ajutorul pentru antreprenorii din HoReCa: Toți beneficiarii vor fi plătiți până la sfârșitul lunii ianuarie
21:54 - Centrele de testare gratuită din spitale vor funcționa, de săptămâna viitoare, doar în weekend. Anunțul lui Alexandru Rafila (VIDEO)
21:43 - Gheorghe Pecingină: ANRE avea rolul să verifice și să supravegheze situația. E foarte important să aflăm adevărul ca pe viitor să înțeleagă toată lumea că statul român e protejat de anumite instituții (VIDEO)
21:39 - „Prințesa urbană” părăsește România: „E un bilet doar dus. Plecăm după mulţi ani în care am făcut totul să contribuim la schimbarea lucrurilor care atât de tare mă întristează” (VIDEO)
21:38 - Sorin Bontea a mers pentru prima dată în Grecia la filmările Chefi fără limite de la Antena 1: Nu m-a atras niciodată (GALERIE FOTO)
21:22 - Cum a reușit Rusia să strângă rândurile-n NATO. Mircea Geoană: Frumusețea acestei alianțe e că, în clipa în care apare o provocare, ea are un reflex de a se uni (VIDEO)
21:17 - Câinele încă o așteaptă acasă pe jurnalista mexicană asasinată de mafie. Imaginile induioșătoare au împânzit internetul
21:15 - Mircea Geoană: NATO a făcut un apel și pentru retragerea trupelor rusești din Transnistria, Abhazia și Osetia de Sud, respectiv Crimeea și Donbas. Prezența militară rusească, împotriva voinței țărilor respective (VIDEO)