Modjaw 4D – noua stomatologie digitală la DENT ESTET. Tehnologia revoluționară care desăvârșește expertiza unei echipe de profesioniști în beneficiul pacientului

Modjaw 4D – noua stomatologie digitală la DENT ESTET. Tehnologia revoluționară care desăvârșește expertiza unei echipe de profesioniști în beneficiul pacientului

În ultimii ani, este evidentă preocuparea oamenilor pentru a avea o dantură sănătoasă și frumoasă, iar revoluția digitală a schimbat radical modul în care se practică stomatologia. În prezent, tehnologiile oferă noi alternative de tratament pentru pacienți, indiferent că vorbim de implant dentar, coroane și fațete dentare sau aparate ortodontice.

MODJAW™️ 4D este o astfel de tehnologie, un sistem digital revoluționar, care este folosit în clinicile DENT ESTET pentru crearea de zâmbete nu doar frumoase, ci sănătoase pe termen cât mai lung.

Ce înseamnă tehnologia MODJAW™️ 4D

MODJAW™️ 4D este cea mai nouă tehnologie de scanare digitală în stomatologie, care are la bază un principiu simplu: pentru diagnosticarea corectă a afecțiunilor unui pacient și realizarea de restaurări orale performante este nevoie de stomatologia 4D.

Stomatologia 4D folosește modelarea 3D, mișcarea maxilarului și ocluzia dinamică a pacienților în vederea diagnosticării complexe a afecțiunilor dentare, dar și personalizării tratamentelor. MODJAW™️ 4D este un soft care scanează dinamica aparatului dento-maxilar în timp real, fără a utiliza raze X, și crează o replică virtuală exactă a aparatului dento-maxilar al pacientului.

Într-o singură consultație, medicul stomatolog sau ortodont poate vizualiza, urmări și înregistra mișcarea maxilarului în timp real, dar și tipul ocluziei dentare (a mușcăturii). Bazându-se pe aceste date, medicul stomatolog va putea personaliza tratamentele protetice și ortodontice astfel încât acestea să răspundă precis tuturor nevoilor pacientului.

Tehnologia MODJAW™️ 4D este folosită pentru diagnosticare, dar mai ales pentru realizarea unor  planuri performante de tratament. În câteva minute de la înregistrarea mișcărilor maxilarului se obțin toți parametri necesari pentru crearea acelor lucrări protetice care să corespundă nevoilor pacientului. Cu MODJAW™️ 4D,  pot fi detectate ghidajele ocluzale, contactul ocluzal unilateral, uzura dinților, tipul de malocluzie sau tulburări ale articulației temporo-mandibulare, totul într-o singură ședință, fără raze X. Sunt informații care nu pot fi obținute cu alte tehnologii”, spune dr. Cristina Păcurar, medic stomatolog estetică dentară, cu certificare în stomatologie digitală, în cadrul clinicilor DENT ESTET.

Beneficiile tehnologiei MODJAW™️ 4D

Înregistrarea de informații unice – Tehnologia MODJAW™️ 4D îmbunătățește semnificativ rezultatele unei reabilitări orale, deoarece informațiile obținute utilizând acest soft oferă posibilitatea de a pre-vizualiza și pre-evalua contactele ocluzale reale, dar și de a identifica forțele la care vor fi expuse coroanele sau fațetele dentare. Iar acest lucru se întâmplă înainte ca lucrările protetice să fie fixate, astfel că acestea pot fi personalizate, mărindu-se performanța tratamentelor.

Analiza completă a mușcăturii în doar câteva minute – Folosind o cameră optică sofisticată și senzori plasați în jurul capului, toate mișcările maxilarului pot fi scanate și studiate pe loc, iar pacientul le poate vizualiza, lucru care ajută la interacțiunea directă cu medicul stomatolog. Cu MODJAW™️ 4D, specialiștii pot vedea parametrii dinamici atunci când maxilarul este implicat în procese precum masticația, iar aceste date vor fi utilizate în design-ul funcțional al zâmbetului final.

Comunicare în timp real – Medicul și pacientul pot comunica foarte bine în timpul utilizării sistemului MODJAW™️ 4D, ceea ce contribuie la creșterea gradului de implicare și de satisfacție al pacientului.

Reducerea vizitelor la medicul stomatolog – Cu MODJAW™️ 4D, medicul stomatolog va putea obține toate datele de care are nevoie încă de la prima vizită, ceea ce conferă acestei tehnologii o eficacitate crescută.

Stocarea datelor – Tehnologia MODJAW™️ 4D permite stocarea modelelor 4D realizate cu ajutorul sistemului digital, dar și a datelor obținute și partajarea acestora cu ceilalți specialiști din cadrul clinicilor DENT ESTET, în vederea obținerii celor mai bune rezultate pentru pacient.

Cum funcționează sistemul MODJAW™️ 4D

După prima ședință, care are rolul de a înregistra toate datele necesare unei reabilitări orale de succes, fie că vorbim despre implanturi dentare sau coroane și fațete dentare, medicul stomatolog va utiliza datele furnizate de MODJAW™️ 4D pentru a personaliza complet soluțiile de tratament, astfel încât acestea să răspundă nevoilor unice ale fiecărui pacient în parte.

Datele obținute sunt apoi accesibile tehnicilor dentari, care vor folosi tehnologia CAD/CAM pentru finalizarea elementele de protetică  dentară (coroane dentare, fațete dentare, punți dentare, încrustații sau pivoți).

MODJAW™️ 4D este folosit cu succes atât pentru reabilitări orale simple, cât și complexe, care implică tratamente cu implant dentar, tratamente ortodontice sau tratamente protetice fixe sau mobile.

Ce înseamnă reabilitare orală complexă?

De cele mai multe ori, reabilitarea orală presupune transformarea zâmbetului cu ajutorul unor tratamente complexe, ce au rolul de a reda funcționalitatea și estetica danturii.

Pentru ca reabilitarea orală a unui pacient să fie perfectă, la DENT ESTET fiecare caz este abordat multidisciplinar de către o echipă de medici specializați în implantologie, chirurgie dento-alveolară, endodonție, parodontologie, estetică dentară sau ortodonție.

Atunci când luăm decizia de a urma un tratament de reabilitare orală complexă, este bine să ținem cont de profesionalismul și experiența echipei de medici, de calitatea serviciilor oferite de clinica stomatologică la care apelăm, precum și de nivelul tehnologiilor existente, pentru a ne asigura că vom obține cele mai bune rezultate.

Planul necesar pentru reabilitarea orală completă poate cuprinde o combinație de tratamente:

  • tratament cu implant dentar
  • intervenții chirurgicale (sinus lifting, adiții osoase, gingivectomii, gingivoplastii)
  • realizarea de lucrări protetice (coroane dentare, punți dentare, proteze fixe și mobile)
  • tratament endodotic
  • tratament ortodontic
  • tratament parodontologic.

“La DENT ESTET, tehnologia MODJAW™️ 4D oferă pacientului o experiență unică. Pacientul se bucură de un grad ridicat de confort, deoarece scanarea se face fără raze X, iar sistemul este extrem de eficient. Datorită calității imaginilor 4D, pacienții pot vizualiza în timp real dinamica procesului de masticație, prin acțiuni precum mestecare, mușcare sau scrâșnire a dinților. Astfel, pacientul poate înțelege cel mai bine modul în care aceste mișcări îi pot afecta sănătatea orală. În plus, orice problemă care provoacă dureri, disconfort sau poate contribui la uzura dinților este identificată și tratată la timp“, spune dr. Cristian Csapo-Martinescu, medic protetician și implantolog în cadrul DENT ESTET.