MODJAW – stomatologie 4D în beneficiul pacientului. Avantajele celei mai noi tehnologii de scanare digitală disponibile în clinicile DENT ESTET

MODJAW – stomatologie 4D în beneficiul pacientului. Avantajele celei mai noi tehnologii de scanare digitală disponibile în clinicile DENT ESTET

MODJAW™️ 4D este cea mai avansată tehnologie de scanare digitală utilizată, în prezent, în stomatologia digitală. Cu ajutorul acestui scanner digital, medicul stomatolog specialist în estetică dentară sau medicul ortodont poate vizualiza, urmări și înregistra mișcarea maxilarului pacientului și dinamica ocluziei în timp real, fără a utiliza raze X. MODJAW™️ 4D devine, asfel, un instrument extrem de eficient în diagnosticarea afecțiunilor dentare complexe, dar și în personalizarea tratamentelor de estetică dentară sau ortodontice.

Tehnologia MODJAW – stomatologie 4D la DENT ESTET

Noul scanner digital utilizat de echipa medicală DENT ESTET încă de anul trecut poate agrega toate datele pacientului, inclusiv modele 3D, rezultate ale radiografiei digitale (CBCT) și scanări orale, pentru a crea o „clonă” digitală sau o replică virtuală exactă a aparatului dento-maxilar. Cu ajutorul acestei tehnologii, medicii stomatologi înregistrează pentru prima dată într-un mod digital mișcările funcționale ale maxilarelor. Pacientul se așează în scaun, scannerul este calibrat, iar cu ajutorul unei camere optice sofisticate și a senzorilor plasați în jurul capului, toate mișcările maxilarului pot fi scanate și studiate pe loc.

Deoarece pacientul urmărește alături de specialist fiecare mișcare a maxilarului, acesta poate înțelege mai bine faptul că o mușcătură (ocluzie) incorectă îi poate afecta sănătatea orală, dar și sistemul digestiv. În doar câteva minute de la înregistrarea mișcărilor maxilarului, se obțin toți parametri necesari pentru crearea acelor lucrări protetice care să corespundă nevoilor pacientului. Datele obținute sunt apoi transmise laboratorului dentar dotat cu tehnologie de ultimă generație, unde tehnicienii dentari vor folosi tehnologia CAD/CAM pentru finalizarea elementele de protetică dentară (coroane dentare, fațete dentare, punți dentare sau pivoți).

MODJAW™️ 4D este un sistem de scanare extrem de eficient, având aplicabilitate în diagnosticarea și realizarea tratamentelor protetice și ortodontice. Pentru a avea un diagnostic corect și, implicit, o restaurare orală cu rezultate performante pe termen lung este vital să cunoaștem toți parametrii statici, dar și dinamici, cum ar fi ghidajele ocluzale, contactul ocluzal unilateral, tipul malocluziei, gradul de uzură a dinților sau dacă există tulburări ale articulației temporo-mandibulare. Sunt informații care în trecut nu puteau fi obținute atât de ușor și de care depinde succesul tratamentelor dentare, astfel încât pacientul să se bucure de cel mai frumos și sănătos zâmbet”, spune dr. Cristian Csapo-Martinescu, medic stomatolog estetică dentară și implantolog în cadrul clinicilor DENT ESTET.

Avantajele oferite de tehnologia MODJAW™️ 4D pentru pacient

Tehnologia MODJAW permite realizarea unui caz de reabilitare orală complexă într-un mod complet digitalizat. Folosind acest scanner, profesioniștii din cadrul echipei DENT ESTET pot evalua pacienții în mod clar și precis în timpul etapei de diagnostic. Un avantaj major este că datele înregistrate pot fi partajate între specialiștii în diferite ramuri ale medicinei dentare, astfel încât să se obțină cele mai bune rezultate pentru pacient.

Noua tehnologie este un instrument de neegalat în construirea planurilor de trament, deoarece datele furnizate sunt folosite pentru a personaliza complet tratamentul stomatologic. MODJAW poate fi folosit atât pentru rezolvarea unor cazuri simple, cât și pentru cele mai complexe, care presupun tratamente ortodontice, cu implanturi dentare și tratamente de estetică dentară (coroane dentare, fațete). Informațiile obținute îi ajută pe medici să pre-vizualizeze și pre-evalueze contactele ocluzale reale, dar și să identifice forțele la care vor fi expuse coroanele sau fațetele dentare, dacă pacientul optează pentru astfel de lucrări protetice. Iar acest lucru îmbunătățește enorm rata de succes a tratamentelor.

Un alt beneficiu este comunicarea în timp real. Medicul și pacientul pot comunica foarte bine în timpul utilizării sistemului, ceea ce contribuie la creșterea gradului de implicare și de satisfacție al pacientului.

De asemenea, dacă pacientul apelează la această tehnologie, vor exista mai puține vizite la cabinetul stomatolog. Specialiștii obțin toate datele de care au nevoie încă de la prima vizită, ceea ce conferă acestei tehnologii o eficacitate crescută.

Pentru pacient, procesul de refacere a zâmbetului cu ajutorul MODJAW™️ 4D este în mod clar mult mai eficient, oferă mai multă încredere, iar obiectivele propuse pot fi atinse mult mai ușor.

De ce este important să avem o mușcătură corectă

Ocluzia dentară se referă la modul în care dinții de pe maxilarul superior intră în contact cu cei de pe maxilarul inferior. O poziție necorespunzătore a dinților duce la o ocluzie incorectă, adică la o mușcătură incorectă, care poate avea efecte negative asupra sănătății orale, dar și digestive.

Dinții strâmbi, înghesuiți sau cu spații mari între ei reprezintă, din păcate, o problemă cu care se confruntă multe persoane. Potrivit literaturii de specialitate, una din cinci persoane are o formă de malocluzie sau contact neregulat între dinții superiori și cei inferiori. Maxilarul nu este singura parte care are de suferit în urma unei ocluzii inadecvate. O mușcătură greșită duce la o poziție a craniului incorectă, cu efect asupra coloanei vertebrale. Asa se explică, de exemplu, apariția durerilor de cap la cei care nu au dinții aliniați corespunzător.

Cu ajutorul MODJAW™️ 4D, medicii stomatologi pot diagnostica mult mai ușor tipul malocluziei și pot alege cea mai bună variantă de tratament ortodontic, astfel încât zâmbetul final să fie cel dorit de pacient.

Mai multe informații despre tehnologia MODJAW puteți descoperi urmărind intervenția dr. Cristian Csapo-Martinescu la B1 TV.

Urmăriți B1TV.ro și pe