Moment tensionat în timpul vizitei președintei Ungariei: Portretul lui Avram Iancu, așezat de un senator PSD lângă statuia principelui maghiar care ar fi vrut să stăpânească „Dacia“

Moment tensionat în timpul vizitei președintei Ungariei: Portretul lui Avram Iancu, așezat de un senator PSD lângă statuia principelui maghiar care ar fi vrut să stăpânească „Dacia“
Sursa: Alba24

Un nou moment tensionat a avut loc sâmbătă, 21 mai, la Alba Iulia, în timpul vizitei neoficiale a președintei Ungariei Katalin Novak.

Președinta Ungariei, protagonista unui nou moment tensionat

În timpul dezvelirii statuii principelui Bethlen Gabor, senatorul PSD de Alba, Călin Matieş, a oferit un buchet de flori preşedintelui Ungariei, Katalin Novak, după care a scos un portret al eroului naţional român Avram Iancu şi l-a aşezat la baza statuii principelui maghiar, scrie adevarul.ro.

Senatorul PSD a dorit astfel ă transmită că se împlinesc 150 de ani de la moartea lui Avram Iancu. În momentul în care senatorul Călin Matieş s-a apropiat de preşedintele Ungariei, forţele de ordine i-au atras atenţia acestuia.

La Alba Iulia a avut loc sâmbătă ceremonialul de dezvelire a statuii principelui Bethlen Gabor, cel care a întemeiat colegiul reformat din oraş în urmă cu 400 de ani.

Ce declarase președinta Ungariei, care s-a întâlnit la Cluj-Napoca și cu Kelemen Hunor (UDMR)

Cu ocazia vizitei efectuate în România, președinta Ungariei s-a întâlnit la Cluj-Napoca și cu liderul UDMR, vicepremierul Kelemen Hunor, iar la finalul întrevederii declara că este de datoria sa să îi reprezinte „pe toți maghiarii” și că pentru ea nu contează unde locuiesc aceștia.

„Astăzi m-am întâlnit cu Hunor Kelemen, Președintele UDMR, Viceprim-ministru al României. Ca Președintă a Ungariei, consider că este prioritatea mea să îi reprezint pe toți maghiarii, deoarece pentru mine nu e nicio diferență dacă aceștia locuiesc în interiorul sau în afara frontierelor. Maghiarii sunt maghiari, punct”, a scris Katalin Novak, vineri, pe Facebook.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
01:22 - Stelian Tănase, despre cum ajută occidentalii Ucraina: Sunt buni de gură, birocrația se mișcă a dracului de greu. Macron nu e Macron, e Micron, un papagal care nu înțelege că Putin vrea refacerea Imperiului Rus (VIDEO)
00:34 - Stelian Tănase: Știu pe surse că e o decizie și la PNL, și la PSD ca, înainte cu un an de alegeri, să rupă coaliția. La unul din cele două partide au hotărât deja să plece (VIDEO)
23:52 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Badic: Ce trebuie să facem când suntem ținta unui atac energetic (VIDEO)
23:22 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Badic: Tipuri de atacuri energetice și cum se manifestă ele (VIDEO)
22:54 - Anunț surprinzător din Ungaria: Digi Sport 1, 2 și 3 nu vor mai fi disponibile de la 1 iulie
22:37 - Stelian Tănase: PNL așteaptă tot de la Cotroceni. Dacă Iohannis doarme, și siesta la el e o religie, nu se întâmplă nimic / Pe sub masă, PNL și PSD se înțeleg perfect, își impart prada (VIDEO)
22:01 - Ştefan Petreuş, din grupul Frații Petreuș, a murit la 82 de ani. „Ne rămân muzica lor excepţională şi dragostea lor pentru folclorul maramureşean” (VIDEO)
21:36 - Emilia Șercan: Nicolae Ciucă a reușit în instanță să blocheze analiza tezei sale de doctorat. Și-a făcut astfel un mare deserviciu, căci ne-a confirmat tuturor că teza e plagiată (VIDEO)
21:20 - Cacealma rusească: primarii occidentali au vorbit cu un fake al primarului din Kiev
21:03 - Dieta-minune: Cum a reușit Nicoleta Luciu să slăbească 35 de kilograme în doar două luni