Monede de aur, bijuterii, sume de bani, bunuri mobile și imobile, ridicate în urma perchezițiilor la evazioniști

Monede de aur, bijuterii, sume de bani, bunuri mobile și imobile, ridicate în urma perchezițiilor la evazioniști
Foto: suceavanews.ro

Polițiștii au ridicat 17 monede de aur, bijuterii, bunuri mobile și imobile și documente de evidență contabilă în urma perchezițiilor desfășurate joi în 12 județe și în București.

Vizate de percheziții au fost persoane bănuite de evaziune fiscală și spălare de bani, care au creat un prejudiciu de peste 6.000.000 de euro.
„La data de 29 octombrie, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Mehedinți au efectuat 52 de percheziții în județele Mehedinți, Timiș, Alba, Arad, Ilfov, Dâmbovița, Dolj, Caraș-Severin, Gorj, Olt, Hunedoara, Sălaj și în municipiul București. Perchezițiile au fost efectuate la sediile unor firme și la domiciliile unor persoane bănuite de săvârșirea mai multor infracțiuni de evaziune fiscală și spălare de bani, totodată fiind puse în aplicare 46 de mandate de aducere”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului General al Poliției Române.

Polițiștii au ridicat 17 monede de aur, patru mașini în valoare de peste 50.000 de euro, bunuri mobile de 5.000.000 de lei, bijuterii de 40.000 de lei, mai multe sume de bani și documente.

Persoanele vizate de percheziții sunt suspectate că, ” în perioada 2008 – 2014, în calitate de reprezentanţi legali (asociaţi, administratori, împuterniciţi) a 46 de societăţi comerciale, s-ar fi sustras de la plata obligaţiilor fiscale pentru societăţile comerciale controlate de către ei în mod direct sau prin persoane interpuse”, se mai arată în comunicat.

40 de persoane au fost audiate, iar 8 dintre ele au fost reținute pentru 24 de ore, urmând a fi prezentate Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi, cu propunerea corespunzătoare.

Urmăriți B1TV.ro și pe