Monica Iacob Ridzi, trimisă în judecată de DNA: Procesul începe în septembrie

Monica Iacob Ridzi, trimisă în judecată de DNA: Procesul începe în septembrie
Foto: evz.ro

Procurorii anticorupție au trimis-o în judecată pe deputata PDL Monica Iacob Ridzi, după ce a fost acuzată în legătură cu organizarea Zilei Tineretului 2 mai 2009, la Costineşti, se arată într-un comunicat al DNA. Procesul va începe pe 7 septembrie la instanţa supremă.

Monica Iacob Ridzi este acuzată de abuz în serviciu contra intereselor publice, fals intelectual în legătură cu fapte de corupție, uz de fals în legătură cu fapte de corupție și participație improprie la infracțiunea de fals intelectual la Legea contabilității.

În urmă cu un an, mai exact în decembrie 2010, plenul Camerei Deputaților a respins cererea DNA de încuviințare a percheziției informatice în cazul Ridzi. De asemenea, a mai fost respinsă și cererea de extindere a cercetării penale, pentru un prejudiciu de 100.000 de lei, care ar fi fost creat în urma achiziționării de către Ministerul Tineretului și Sportului a unor produse electronice, printre care laptopuri și un frigider.

Citește AICI comunicatul DNA

Potriviti procurorilor festivitățile organizate de fostul ministru al Tineretului și Sporturilor cu ocazia Zilei Tineretului, cu un buget de circa 600.000 de euro, au fost încredințate fără a fi licitate unor companii private.

Mai mult, Monica Iacob Ridzi, în calitate de ministru al Tineretului și Sportului, alături de alți funcționari ai aceluiași minister au prejudiciat bugetul ministerului în urma unei încheieri a trei contracte de servicii fără să fie organizată și derulată vreo procedură de atribuire potrivit Ordonanței de Urgență a Guvernului nr.34/2006.

Potrivit Parchetului de pe lângă Înalta Curte de casație și Justiție, Iacob Ridzi a cerut administratorului rețelei informatice să șteargă toate datele informatice, astfel încât să nu fie descoperite.

Pe 28 iulie 2009, Parlametnul a aprobat cererea procurorilor anticorupție de începere a urmăririi penale față de Iacob Ridzi, într-un prim dosar.

Procurorii DNA arătau că fostul ministru al Tineretului și Sporturilor ar fi recunoscut neregulile pe care le-ar fi făcut consiliera sa, Ioana Vârsta, privind atribuirea unor societăți a trei contracte, ce vizau organizarea evenimentului din 2 mai 2009, de la Costinești.

La momentul acela s-a descoperit că Ioana Vârsta a cerut să se facă trei variante cu activități și valori estimate pentru Ziua Tineretului. Mai exact era vorba despre 300.000 de euro, 400.000 de euro și de 500.000 de euro.

Cu toate că deputata PDL a mărturisit că perioada de urmărire penală a fost „cea mai grea” din viața ei, fiind pe punctul de a-și pierde orice speranță, Monica Iacob Ridzi a declarat că, potrivit Mediafax, „o etapă a luat sfârșit. O alta va începe”.

Aceasta așteaptă decizia instanței „ducând crucea acestei poveri penale, cu speranță”.

Ultima oră
23:37 - E oficial, zi liberă pentru fiecare doză de vaccin efectuată. Cine și cum beneficiază de această facilitate
23:22 - Replici dure între Mihai Tudose și Raluca Turcan: „La mulți ani la deces și veșnică pomenire la naștere!” / „Baronii PSD cu 4 clase și doctorate furate vor avea muzeul lor: Jilava”
23:07 - Vladimir Putin spune că marina Rusiei poate lansa „o lovitură imposibil de prevenit”, dacă e nevoie: „Suntem capabili să detectăm orice inamic în apă, deasupra apei și în aer”
23:07 - Pandemia de COVID a scăpat de sub control în Turcia, avertizează medicii
22:40 - Când ar urma să aibă loc o explozie a cazurilor de COVID-19 în România. Avertismentul specialiștilor: „Politicienii noștri în continuare așteaptă, ca atunci când sunt surprinși de prima zăpadă”
22:37 - Numărul cazurilor din SUA, în creștere din cauza variantei Delta, spune Casa Albă. Autoritățile americane mențin restricțiile de călătorie
22:08 - Marcel Ciolacu: Va veni FMI în România la anul pentru că nu vor găsi altă soluție. Categoric vor veni și tăierile
21:57 - Ludovic Orban: În decizia despre viitorul PNL trebuie să conteze doar membrii partidului și nicio altă entitate din exteriorul său (VIDEO)
21:42 - Primul oraș din România care vrea să interzică trotinetele electrice în zonele pietonale
21:39 - Radu Oprea (PSD): Starea de alertă din Sectorul 1, o cârdășie între prefectul USR-PLUS și primarul USR-PLUS – și cu mai mulți bani plătiți, și fără curățenie, și cu șobolani. O vom ataca în instanță (VIDEO)