Motociclistul român care de trei luni străbate America de Sud pe „calul” Zebru: „Timpul aici trece cu o viteză extraordinară!”

Motociclistul român care de trei luni străbate America de Sud pe calul Zebru: Timpul aici trece cu o viteză extraordinară!
Motociclistul român care de trei luni străbate America de Sud pe "calul" Zebru: "Timpul aici trece cu o viteză extraordinară!", surs[ foto: captură YT

De aproape 3 luni, un român și motocicleta lui străbat, sub cerul liber, America de Sud. Titus Banc a pornit în călătoria pe două roți inspirat de romanul „Toate pânzele sus”, de Radu Tudoran.

A parcurs, până acum, peste 14.000 de kilometri și a trăit, la intensitate maximă, fiecare zi

Cel mai mult l-a impresionat Salar de Uyuni, cel mai mare deșert de sare din lume, care măsoară 10.000 de km pătrați.

Călătoria nu a fost, însă, lipsită de peripeții: și-a luxat glezna la peste 4.500 metri altitudine, a rămas blocat o noapte în vama dintre Bolivia și Chile și a fost întâmpinat cu pietre în Peru, unde se află deja de 2 zile.

„Mă minunez de tot ce văd! Timpul trece cu o viteză extraordinară!”, spune românul devenit turist la capătul lumii.

Titus Banc s-a născut în județul Bistrița și este de profesie inginer constructor. Povestea călătoriei prin America de Sud a început încă din copilărie.

„Aveam 7-8 ani, când la TVR rula ecranizarea după romanul „Toate pânzele sus”, de Radu Tudoran. La 7 ani aflasem deja de Țara de Foc, aflasem de Ushuaia, de „Capătul pământului”.

Mi-au rămas bine imprimate în memorie și pentru că, pe vremea aia, rula un episod de 3 ori și mi se întipăreau în minte toate detaliile. Mă fascina totul!

Când am devenit motociclist, uitându-mă pe Youtube la drumuri pe care să te dai cu motocicleta, am descoperit din nou America de Sud. Trebuie să mă duc, mi-am zis atunci!” – spune motociclistul.

A început să-și creioneze itinerariul în minte încă de acum 5 ani. Știa că pentru a vedea America de Sud îți trebuie luni de zile. Anul trecut, pe final, visul lui începea să prindă contur: o vacanță de 3 luni, doar el și Zebru, „calul” lui pe două roți, inscripționat cu steagul României.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:57 - Studiu îngrijorător: Milioane de francezi renunță la igienă sub pretextul problemelor economice
23:51 - O femeie a ajuns să dezvolte psihoză și să sufere de insomnie după ce a mâncat resturi de sushi: „Simțea ca și cum un pește se agita în burta ei”
23:50 - ACEA: Normele Euro 7 vor majora prețurile autoturismelor noi în medie cu 2.000 de euro
23:50 - Reacții de la Sepsi, după decizia UEFA privind „Ungaria Mare”: „N-o să existe acest simbol pe stadionul nostru” / „Nu suntem subvenționați de Guvernul Ungariei și nu avem nicio obligație față de el”
23:28 - Facebook a susținut, prin reclame plătite de ruși, destabilizarea Republicii Moldova. Acuzații grave
23:24 - Kelemen Hunor (UDMR): Dacă aș fi eu cel care decide singur, eu aș face anticipate în 2023. În 2024, un an electoral, administrația centrală va aștepta să vadă ce se întâmplă
23:16 - Un bărbat a fost dus la Psihiatrie pentru că se ruga prea tare pe o stradă din Vaslui / Speriați, vecinii au sunat la 112
23:10 - Incendiu produs la bordul unei nave aflate în Portul Constanța / Focul a izbucnit în zona spațiilor de locuit
23:01 - Aflat în comă alcoolică, un român a provocat un accident rutier în Verona: „O minune a făcut ca mașina să nu lovească pietonii”
23:01 - Csaba Asztalos (CNCD), despre cazul „Ungaria Mare”: Nu înțeleg decizia UEFA, ar fi bine să vedem motivarea. În măsura în care un astfel de simbol se folosește în România, avem competențe și noi, și alte instituții (VIDEO)