Nicolae Păun și Mădălin Voicu, trimiși în judecată într-un dosar privind deturnarea unor fonduri europene (VIDEO)

Nicolae Păun și Mădălin Voicu, trimiși în judecată într-un dosar privind deturnarea unor fonduri europene (VIDEO)
Foto: puterea.ro

Nicolae Păun și Mădălin Voicu au fost trimiși în judecată în dosarul privind deturnarea a șase milioane de euro din fonduri europene, informează B1 TV.

Înalta Curte de Casație și Justiție va analiza în Camera preliminară documentele trimise de procurorii DNA cu privire la o posibilă fraudă din fonduri europene, la care a contribuit și Gelu Diaconu din funcția de președinte ANAF.

De altfel, ca urmare a acestui scandal, Diaconu a demisionat, dar a negat mereu acuzațiile.

Dacă această Cameră va stabili că au fost trimise probele necesare, va începe procesul de fond tot la Înalta Curte. Decizia poate fi atacată cu recurs.

Nicolae Păun este acuzat de "folosire sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, având ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, schimbare, fără respectarea prevederilor legale, a destinaţiei fondurilor europene, deturnare de fonduri, spălare a banilor, cumpărare de influenţă, influenţare a declaraţiilor, toate în formă continuată". Mădălin Voicu este cercetat pentru trafic de influență, fals în declarații și spălare de bani.

Nicolae Păun și Mădălin Voicu, trimiși în judecată într-un dosar privind deturnarea unor fonduri europene

#DIRECT_ONE_7e85su#