Nicușor Dan, întrebat despre mizeria din parcurile Capitalei: Nu vreau să îmi însușesc această critică. Parcurile nu sunt nici mai bine, nici mai rău decât au fost în toți anii aceștia (VIDEO)

Nicușor Dan, întrebat despre mizeria din parcurile Capitalei: Nu vreau să îmi însușesc această critică. Parcurile nu sunt nici mai bine, nici mai rău decât au fost în toți anii aceștia (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, susține că parcurile din cel mai mare oraș al țării „nu sunt nici mai bine, nici mai rău decât au fost în toți anii aceștia”. „Curățenia este destul de bună”, a declarat edilul, luni seară, pe B1 TV, la Actualitatea cu Tudor Mușat.

Ce a spus Nicușor Dan, pe B1 TV, despre parcurile din Capitală

Întrebat ce este de făcut, având în vedere că oamenii reclamă mai ales vara că parcurile in Capitală sunt murdare, primarul general a spus: „Nu, nu vreau să îmi însușesc această critică. Parcurile nu sunt nici mai bine, nici mai rău decât au fost în toți anii aceștia. Mă duc relativ des în Parcul Carol cu copiii. Ele nu au sisteme de irigații și iarba, pentru că e secetă, este arsă. Curățenia este destul de bună”.

„A fost un moment în vara anului trecut când am făcut trecerea de la companiile municipale care cheltuiau în exces, la ALPAB, în care două-trei luni nu a fost tunsă iarbă. În momentul de față, iarba este tunsă. În momentul de față, există o curățenie care se face permanent. O problemă este cu calitatea aleilor, care sunt sparte de ani de zile și dau impresia de delăsare a respectivului parc. Specific, în Herăstrău, avem inclusiv maluri de lac care s-au dus către apă”, a adăugat Nicușor Dan.

Întrebat dacă nu se poate face nimic în cazul aleilor sparte și al malurilor cu probleme, el a spus: „Ba da, numai că investițiile cel puțin pentru reparație de mal de lac sunt de ordinul 40-50 de milioane de lei. O să le facem, până la sfârșitul acestui mandat le facem și pe acestea. Specific, în Parcul Cișmigiu, dar asta, repet, e de ani de zile, tot timpul se întâmpla la fel, avem ciorile care în diminețile până când se face curat, și aleile, și locurile de joacă o să le găsești murdare, locuri de joacă și alei pe care noi le curățăm în fiecare zi”.

„Pe acei bani pe care am reușit să îi ducem către zona de parcuri, dacă vorbim de Cișmigiu, am început să facem lucruri care, la fel, nu s-au făcut. Avem un pod, așa-numitul Pod Mare din Cișmigiu, construit acum mai bine de 100 de ani, nu s-a reparat niciodată. Acum îl avem în reparație și acesta e motivul pentru care nu este apă în lac, pentru a se putea face lucrări”, a mai afirmat Nicușor Dan.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
22:12 - Cristian Preda îi cere lui Nicolae Ciucă, acuzat de plagiat, să trimită o copie a tezei de doctorat la CNATDCU spre verificare / Decanul a mulțumit B1 TV: A fost singurul post prezent la protestul de la Ministerul Educației (VIDEO)
21:44 - Radu Carp, după protestul de duminică: Toți pierdem din aceste secvențe penibile. Strategia lui George Simion, falimentară. AUR nu reușește să capteze curentul de nemulțumire din societate (VIDEO)
21:18 - Victor Ponta critică Guvernul și Comisia Europeană: „Nu aud nicio soluție. Prețurile sunt la fel de mari ca în țările care nu au deloc energie” / „Nu cred că ne atacă rușii. E doar o poveste”
20:57 - Polițiștii, atacați cu pietre și înjurați de familia unui tânăr acuzat că a condus fără permis, în Olt
20:38 - Miliardarul Ion Țiriac a trăit momente uluitoare: „Dormeam unul pe pat, unul sub pat”
20:14 - FRF condamnă incidentele tragice de la meciul din Indonezia: „Este o zi tristă pentru fotbalul mondial, dar una pe care nu trebuie să o uităm” (VIDEO)
19:54 - Cristina Ich și Alex Pițurcă s-au despărțit: „În sfârșit, sunt fericită” (FOTO)
19:32 - Șeful Pentagonului nu consideră iminentă o invazie a Chinei în Taiwan. Lloyd Austin: Bejingul vrea să stabilească un nou normal
19:08 - Jens Stoltenberg (NATO): Ucrainenii au fost capabili să ia orașul Liman, iar asta demonstrează că fac progrese și pot să respingă forțele ruse
18:42 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. Horoscopul chinezesc în Luna Câinelui sub element Metal Yang. Predicțiile pentru fiecare zodie (VIDEO)