Nicușor Dan: STB se confruntă cu mai multe probleme concrete. E absurd că aceste chestiuni concrete pe care și le doresc oamenii nu au făcut parte din lista de revendicări a sindicatului (VIDEO)

Nicușor Dan: STB se confruntă cu mai multe probleme concrete. E absurd că aceste chestiuni concrete pe care și le doresc oamenii nu au făcut parte din lista de revendicări a sindicatului (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / George Călin

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a purtat o discuție cu reprezentanții STB, vineri, în a doua zi de grevă ilegală, și susține că au fost trecute în revistă mai multe probleme concrete cu care se confruntă societatea. „Ce este absurd este că aceste chestiuni concrete pe care oamenii și le doresc nu fac parte din lista de revendicări cu care sindicatul s-a dus la discuția de alaltăieri cu Consiliul de Administrație”, spune edilul.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Nicușor Dan: În discuția cu reprezentanții STB a reieșit a fost o lipsă de comunicare și de încredere în ierarhia administrativă a societății

„Au rezultat mai multe probleme concrete cu care STB se confruntă și mi-am luat timpul ca să trecem prin ele. Ce este absurd este că aceste chestiuni concrete pe care oamenii și le doresc nu fac parte din lista de revendicări cu care sindicatul s-a dus la discuția de alaltăieri cu Consiliul de Administrație al STB. În această discuție un al doilea lucru care a reieșit a fost o lipsă de comunicare și de încredere în ierarhia administrativă a STB, și aici trebuie să lucrăm pentru asta, dar nu putem să o facem de pe o oră pe alta și paralizând viața orașului. De asemenea, în discuția foarte directă pe care am avut-o cu acești oameni a reieșit aspectul de irațional de care vă vorbeam azi dimineață, adică pur și simplu oamenii aceștia care conduc de mai mulți ani depouri, autobaze, realmente au o parte din toată această mișcare pe care n-o înțeleg, realmente nu înțeleg nici ei elementul acesta irațional de care tot vorbeam”, a declarat Nicușor Dan.

Primarul general al Capitalei a solicitat ca dialogul dintre sindicat și Consiliul de Administrație al STB „să aibă loc cât mai curând posibil”.

„Am stabilit două lucruri. Am solicitat ca dialogul, care este dialogul legal și administrativ între Consiliul de Administrație al STB și sindicat, să aibă loc cât mai curând posibil. Pentru asta, trebuie să existe voință de ambelel părți, și STB și-a exprimat această voință de a avea dialogul pe tot ce înseamnă probleme care țin de activitatea STB, pe de o parte. Pe de altă parte, am transmis prin intermediul șefilor de autobaze și depou invitația pentru ca fiecare din colectivele de oameni din aceste autobaze și depouri să își desemneze un reprezentant, fie el membru de sindicat, fie nu, dar care să aibă mandat din partea oamenilor din autobaze-depouri, pe care îi aștept azi la ora 18 la o discuție aici, în Primărie”, a adăugat Nicușor Dan.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
10:50 - Val de reacții negative, după ce Cleopatra Stratan l-a jignit pe Bursucu, în direct. Artista a avut o replică la care nimeni nu s-ar fi gândit
10:27 - Un șofer din Canada, la un pas să-și piardă viața. Mașina Tesla în care se afla a luat foc din senin
10:04 - Mircea Geoană, secretar general adjunct al NATO, a vorbit despre momentul în care s-a întâlnit cu Putin. Ce i-a transmis liderul de la Kremlin despre România
09:44 - Un expert militar rus a explicat la televiziunile de stat de ce armata lui Putin nu poate cuceri orașe importante: „Am risca pierderi majore doar pentru a ne pune steagul în centrul orașului”
09:22 - Volodimir Zelenski susține că Rusia trebuie recunoscută ca fiind un stat terorist: „Teroarea a devenit singura formă de acţiune a statului rus în raport cu Europa”
09:05 - Ruben Ostlund, câștigătorul trofeului Palme d’Or. Lista câștigătorilor Festivalului de Film de la Cannes 2022
08:43 - Cod galben și portocaliu de vijelie în toată țara. Vremea se menține una ploioasă și instabilă
08:11 - Șeful Roscosmos anunță că Rusia și China sunt pregătite să construiască o bază științifică pe Lună
00:32 - Real Madrid a câștigat UEFA Champions League pentru a 14-a oară și își consolidează supremația în fotbalul european. Finala cu Liverpool, tranșată prin golul lui Vinicius
23:47 - Rusia poate fi oprită doar prin forță, spune liderul negociatorilor ucraineni / Volodimir Zelenski crede că trebuie discutat direct cu Vladimir Putin, din moment ce restul oficialilor ruși „sunt niște nimeni” în țara lor