Ninsori şi viscol în toată ţara: Două drumuri naţionale, blocate. Vezi prognoza meteo

Ninsori şi viscol în toată ţara: Două drumuri naţionale, blocate. Vezi prognoza meteo
Sursa foto: bacauacum.ro

Ninsorile și viscolul continuă să le dea bătăi de cap șoferilor. La această oră, două drumuri naționale sunt închise din cauza zăpezii și a viscolului, conform centrului Infotrafic al Poliției Române. Este vroba despre DN22 Rm. Sărat – Brăila, în județul Buzău și, repectiv, DN23B Măicănești – Ciorăști, în județul Vrancea.

Din cauza condițiilor meteo nefavorabile, traficul rutier este închis pentru autovehiculele cu masa totală de maximă autorizată mai mare de 7,5 tone pe DN2C Buzău – Padina, în județul Buzău.

Polițiștii le recomandă conducătorilor auto ca înainte de a porni la drum, să se informeze despre situația drumurilor, pentru a evita eventuale blocaje.

Ninsorile continuă în țară

Potrivit unei informări ANM, în cursul zilei de astăzi va continua să ningă în special în zonele în sud și de centru, precum și în zonele de munte, iar spre seară vântul va avea unele intensificări.

În zilele următoare, vremea va deveni rece, chiar geroasă în timpul nopţii şi spre dimineaţă.

Nici bucureştenii nu vor avea parte de o vreme mai bună, meteorologii anunţând temperaturi minime de până la -9…-10 grade duminică şi luni.

PROGNOZA METEO PENTRU 27 și 28 FEBRUARIE

În țară

Duminică, vremea va fi rece, local geroasă dimineața și noaptea în sud și în est și pe arii restrânse în centru. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în regiunile extracarpatice, unde izolat va fulgui, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatile maxime se vor încadra între -5 şi 5 grade, iar cele minime între -14 şi -4 grade, mai scăzute în depresiuni şi în nordul Moldovei.

Luni, vremea se va menține rece, geroasă dimineața și noaptea în sud și sud est și, izolat, în centru. Cerul va fi variabil, cu înnorări în reiunile estice, iar local, mai ales dimineața, în zonele joase va fi ceață asociată cu chiciură. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între -4 și 6 grade, iar cele minime între -13 și -3 grade, mai scăzute în depresiuni şi în nordul Moldovei.

În București

Duminică, vremea va fi rece, cu cer temporar noros., iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situata în jurul valorii de -2…-1 grad, iar cea minimă va fi de -10 grade.

Luni, vremea va fi rece, chiar geroasă în timpul nopții. Cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 1 grad, iar cea minimă va fi de -9…-7 grade.