Noi probleme pentru Grupul Nordis: Un investitor care a cumpărat 69 de apartamente a reziliat contractele și a obținut executarea silită / Nordis: Există un calendar de plată

Noi probleme pentru Grupul Nordis: Un investitor care a cumpărat 69 de apartamente a reziliat contractele și a obținut executarea silită / Nordis: Există un calendar de plată
Foto: Nordis Group / Facebook

Un investitor care a cumpărat de la Grupul Nordis 69 de apartamente în valoare de 5,5 milioane de euro a reziliat contractele și a obținut executarea silită. Nordis a transmis că există un calendar de plată, care se întinde până la finalul acestui an, informează G4Media.

De ce s-a ajuns la rezilierea contractelor

Conform unei promisiuni de vânzare-cumpărare din 15 august 2020, Weststar Real Estate SRL Arad, societate deținută de omul de afaceri arădean Simion Apreutese, trebuia să primească, până pe 30 octombrie 2021, un număr de 68 de apartamente din două blocuri ridicate de Nordis în cadrul unui ansamblu din Năvodari.

În 2019, prin altă firmă a sa, Ziridava Residence, Apreutese a mai achiziționat un apartament, termenul de livrare fiind același.

O sursă apropiată tranzacției a declarat pentru G4Media că Weststar a plătit, în 2020, 90% din prețul imobilelor, dar nu a primit apartamentele conform promisiunii.

Prin urmare, Apreutese a solicitat și a obținut rezilierea contractelor.

„În perioada derulării contractelor, Nordis Group a convenit cu Weststar și Ziridava să încheie un alt contract, care oferă celor două firme condiții comerciale mai bune, decât vechea înțelegere”, au transmis reprezentanții Nordis Group, potrivit G4Media.

Aceeași sursă a afirmat că, pe 11 martie, Nordis a returnat 1,5 milioane de euro din bani, urmând ca restul de 5,5 milioane de euro să fie virați în rate. Cum asta nu s-a întâmplat, la sfârșitul lunii aprilie, Weststar a solicitat Judecătoriei Sectorului 1 și a obținut încuviințarea executării silite a debitorului.

Două decizii similare a obținut, pe 3 și 5 mai, și Ziridava Residence. Nordis a cerut aici judecătorilor, fără succes, suspendarea provizorie a executării. De asemenea, se află pe rol o solicitare a aceluiași debitor de recuzare a executorului judecătoresc, precum și o contestație la executare.

Ce a transmis Nordis și replica lui Apreutese

„În prezent, nu există niciun diferend între Nordis Group și firmele Weststar și Ziridava. (…) Nordis Group a achitat celor două firme, Weststar și Ziridava, ratele scadente. Există un calendar de plată, agreeat de ambele părți și care se întinde până la finalul acestui an”, au arătat reprezentanții Nordis Group.

Cu toate acestea, există la instanțe două litigii pe rol între Ziridava și Nordis, unul fiind înregistrat în urmă cu două zile, susține G4Media.

În replică la răspunsul Nordis, Apreutese a transmis: „Nimic adevărat. Nu s-a schimbat nimic. Încuviințările de executare silită sunt încă valabile, nefiind îndeplinite condițiile pentru suspendarea lor”.

Nu este primul diferend în care e implicată Nordis. Pe lângă datorii, Nordis Management are de achitat și amenzi către Primăria Năvodari deoarece nu a respectat autorizațiile de construcție pentru blocurile din Năvodari.

Urmăriți B1TV.ro și pe