Noi stenograme revoltătoare: preotul Visarion Alexa îi explica victimei că pipăiala a fost o clipă de odihnă

Noi stenograme revoltătoare: preotul Visarion Alexa îi explica victimei că pipăiala a fost o clipă de odihnă
Foto: Inquam Photos / George Călin

Apar noi detalii din discuțiile purtate de preotul Visarion Alexa cu enoriașa care l-a acuzat de hărțuire. Femeia îi cere explicații după ce a fost pipăită în biserică, iar preotul descrie gesturile ca fiind o clipă de odihnă de la sfătuirea spirituală verbală.

În timp ce o pipăia, preotul Visarion îi vorbea victimei despre suflet

Preotul Visarion: Te deranjează că te-am atins? Aşa mi-ai zis că vorbeşti permanent cu el (n.r. fostul prieten al persoanei vătămate, cel mai probabil) şi vrei să scapi de asta.

Victimă: Ca şi preot m-aţi atins sau ca şi prieten?
Preotul Visarion: Ca prieten. (…)

Victimă: Şi ca să înţelegeţi situaţia, dv. aţi trecut la partea practică de relaxare a mea?
Preotul Visarion: Nu. A fost… o clipă de odihnă. Cred că mai important e dicţionarul. Şi explicaţiile. Cred că importantă e înţelegerea… Sper să nu te supăr.

Victimă: Vreau să ştiu treaba cu dicţionarul… şi explicaţiile. Corpul meu s-a simţit ca la inventar. Mâinile dumneavoastră pe pielea feselor mele, pe abdoment, pe sâni, în partea intimă…

Preotul Visarion: Dicţionarul înseamnă emoţiile, fobiile să capete cuvinte, expresii. Aşa putem înţelege. E un gest de afecţiune, nu inventar. (…) Cred că sufletul tău e un pic trist şi mâhnit de răspunsul poliţistului.

Dar cu răbdare şi explicaţii bune, se va vindeca. Şi va avea puterea să găsească un om potrivit. (…) E fundamentală pacea. Să nu cazi în ispita dorinţei de a te răzbuna. Răzbunarea răneşte şi pe alţii, dar mai ales pe tine.”

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
18:49 - Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, despre sursa de finanțare pentru creșterea pensiilor: „Primii care trebuie să găsească soluții sunt cei de la Ministerul Finanțelor”
18:48 - Ministrul Simona Bucura-Oprescu: Cei de la Inspecția Muncii din București au găsit, joi, la un punct de lucru, peste 600 de angajați, care lucrau la negru, muncă nedeclarată (VIDEO)
18:47 - Mario Fresh, incident dureros înaintea unui concert. Ce a pățit artistul
18:35 - Joe Biden spune că i-a cerut Israelului o pauză de trei zile între bombardamentele din Gaza și o pauză mult mai lungă pentru a recupera ostaticii reținuți de Hamas (VIDEO)
18:34 - Om al străzii, câștigătorul a peste 100.000 de dolari / Cum a reușit să obțină această sumă: „Am țipat, m-am prăbușit în genunchi și am plâns”
18:24 - Netanyahu ar fi respins acordul de încetare a focului în schimbul unor ostatici. Casa Albă insistă să spună că Israel va face o pauză de 4 ore de la bombardamente, zilnic
18:19 - Ce salariu impresionant primea Gabriela Cristea de la Kanal D, când prezenta „Noră pentru mama”. Suma e amețitoare
18:15 - Mașină de lux furată și revândută cu acte false, de un clan de interlopi. Cum acționau infractorii
18:11 - Doi soți proaspăt căsătoriți, mai norocoși ca niciodată! Ce s-a întâmplat a doua zi după marele eveniment
17:55 - Socrii primarului Cătălin Cherecheș, arestați preventiv pentru 30 de zile pentru dare de mită și complicitate la dare de mită (VIDEO)