Nou caz de variola maimuţei în România. Un craiovean, întors recent din Germania, a fost depistat pozitiv

Nou caz de variola maimuţei în România. Un craiovean, întors recent din Germania, a fost depistat pozitiv
Un nou caz de variola maimuței a fost confirmat în România. La cât a ajuns bilanțul. Foto: Pixabay

Un nou caz de variola maimuţei a fost raportat în România. Este vorba despre un bărbat în vârsta de 33 de ani, din Craiova, întors recent din Germania.

Încă un caz de variola maimuței, confirmat în România

Acesta s-a prezentat la spital cu leziuni specifice bolii. Bărbatul este șofer la o firmă de transport și se testase în Germania cu o zi înainte de a se întoarce în țara, iar confirmarea bolii i-a fost transmisă prin mail, scrie antena3.ro.

În cazul craioveanului, boala a debutat pe data de 1 august când acesta încă se afla în străinătate. Bărbatul de 33 de ani s-a prezentat imediat la un spital din Germani. Avea febră, dureri musculare şi leziuni pe tot corpul. I s-au prelevat probe, dar nu a fost internat.

Craioveanul a plecat din Germania şi a intrat în România pe data de 3 august. O zi mai târziu, a primit mail că este rezultatul testului făcut în Germania a ieşit pozitiv,  are variola maimuţei şi trebuie să se prezinte urgent la cea mai apropiată unitate sanitară.

Pe data de 23 Iulie, variola maimuţei a fost declarată urgenţă sanitară globală de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Această clasificare este cea mai înaltă alertă pe care o poate emite OMS şi vine ca urmare a unei creşteri a numărului de cazuri la nivel mondial. În România pana acum au mai fost confirmate 22 de cazuri.

Urmăriți B1TV.ro și pe