Noua țeapă pe care vânzătorii o dau cumpărătorilor de lemn de foc. Polițiștii au rămas surprinși când i-au pus pe comercianți să descarce (FOTO)

Noua țeapă pe care vânzătorii o dau cumpărătorilor de lemn de foc. Polițiștii au rămas surprinși când i-au pus pe comercianți să descarce (FOTO)
Sursa Foto: IPJ Olt

Polițiștii din Olt au depistat în trafic un transport de lemn de foc, în acte nefiind înregistrată întreaga cantitate ce urma să fie livrată clienților, potrivit adevarul.ro.

Mare le-a fost mirarea când i-au pus pe comercianții din localitatea Berevoești, județul Argeș, să descarce încărcătura pentru a evalua cantitatea de material lemnos.

Noua țeapă pe care vânzătorii o dau cumpărătorilor de lemn de foc

„În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că bărbatul transporta cantitatea de 1,86 metri cubi de material lemnos, specia stejar, cu 0,35 metri cubi mai mult decât cantitatea înscrisă în avizul de însoțire.

De asemenea, în timpul cubării materialului lemnos, polițiștii au constatat faptul că autoutilitara era încărcată cu material lemnos doar în partea exterioară, iar în interior autoutilitara era goală, materialul lemnos fiind suspendat pe chituci, pentru a induce în eroare cumpărătorul, creându-i impresia că în autoutilitară este o cantitate mult mai mare decât cea reală”, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

Sursa Foto: IPJ Olt

Comerciantul livra doar jumătate din cantitatea de lemn pe care o plăteau cumpărătorii

Comerciantul a fost sancționat cu amendă în valoare de 2.000 lei și i s-a confiscat materialul lemnos care nu figura în documente, lemnul fiind predat Ocolului Silvic Balș.

„Abaterea constatată a fost sancționată în conformitate cu articolul 19 din Legea 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, cu modificările și completările ulterioare”, a mai precizat reprezentantul IPJ Olt.

Sursa Foto: IPJ Olt

Urmăriți B1TV.ro și pe