Numărul toaletelor publice din București a crescut în ultimii doi ani cu 155% și totuși acestea sunt insuficiente (FOTO)

Numărul toaletelor publice din București a crescut în ultimii doi ani cu 155% și totuși acestea sunt insuficiente (FOTO)
Foto: InfoCons

Numărul toaletelor publice existente în București este insuficient raportat la numărul populației, deși a crescut cu 155% față de anul 2018. Potrivit InfoCons – Asociaţia Naţională de Protecţia Consumatorilor, anul acesta exista 562 de toalete publice în Capitală, cu 342 mai multe ca acum doi ani.

În Bucuresti, numărul toaletelor publice a crescut cu 155% față de anul 2018

Cele 562 de toalete publice care există în acest moment pe raza Bucureștiului se află în subordinea Primăriiloe de Sector, Primăriei Municipiului București sau a Administrației lacuri, parcuri și agrement.

procentaj toalete publice in Bucuresti

Dintre acestea, 31,8%, adică 179 de toalete publice, se află în Sectorul 1. La polul opus, cele mai puține toalete publice se găsesc în Sectorul 5, doar 5,1% (29 de toalete).

InfoCons mai precizează că toate toaletele publice din Sectorul 2, 76 la număr, se află în administrarea Primăriei Municipiului București – Direcția Utilități Publice.

În Sectorul 3 sunt 85 de toalete publice, în Sectorul 4 sunt 13, iar în Sectorul 6, doar 56 de toalete publice.

Distributia toaletelor publice pe sectoare, in Bucuresti, in 2020

Totodată, în comunicatul InfoCons – Asociaţia Naţională de Protecţia Consumatorilor se mai arată că 73.3% din totalul toaletelor existente în Municipiul București se află în administrarea altor instituții decât a Primăriilor de sector, respectiv :

Astfel, 64.7 % sunt în administrarea Primăriei Municipiului București (procent raportat la 73.3 % din toalete), iar 8.54 % în administrarea Administrației lacuri, parcuri și agrement București.

Toaletele publice detinute de Primaria Municipiului Bucuresti

Tipuri de toalete publice existente în București

Cele mai multe toalete publice existente în Capitală sunt ecologice – 71,4%. Mai sunt toalete autonome – 24,2%, toalete tip clădire – 2,5% și containere sanitare – 1,9%.

De asemenea, Sectorul 1 stă cel mai bine la acest capitol, urmat de Sectorul 4 și Sectorul 3.

Patru tipuri de toalete publice in Bucuresti

Comparativ cu anul 2018, conform studiului realizat de InfoCons, din punct de vedere al tipurilor de toalete, în anul 2020 toalete detip ecologicreprezintă 71.4 % din totalul toaletelor versus anul 2018 când acestea reprezentau 80% din total numericului de toalete.

Situatia toaletelor ecologice pe Sectoare - anul 2018 vs anul 2020

De asemenea, anul acesta toalete detip automatereprezintă 24.2 % din totalul toaletelor versus anul 2018 când acestea reprezentau 20% din total numericului de toalete.

Situatie toalete automate in Capitala, anul 2018 comparativ cu anul 2020

Sorin Mierlea, președinteInfoCons,a declarat că “ toaletele publice într-o capitală europeană sunt insuficiente atât pentru cei care locuiesc aici cât și pentru cei care tranzitează capitala. Normalitate pentru multe țări euorpene însă nu și pentru România. Accesul la toalete publice ar trebui să fie prioritar pentru autorități și să acorde mai multă atenție acestor servicii. Fiind o capitală europeană tranzitată de mulți turiști, aceștia trebuie să aibă aceleași beneficii ca în proprile țări. “

Ultima oră
01:23 - Klaus Iohannis, la Adunarea Generală a ONU de la New York: România crede cu tărie că valorile democratice și o ordine internațională bazată pe reguli sunt fundamentale pentru un viitor mai sigur și mai bun (VIDEO)
00:00 - Ministrul Mediului a discutat cu Tiberiu Boșutar, activistul bătut crunt într-o pădure din Suceava, fieful lui Gheorghe Flutur. Tanczos Barna: Sper să se facă lumină cât mai repede în acest caz
23:54 - Alertă la Călimănești. Trei persoane au ajuns de urgență la spital, după ce o mașină a căzut pe acostamentul căii ferate
23:38 - Octavian Berceanu: Nu am avut nicio discuție cu Florin Cîțu și Klaus Iohannis, deși mi-aș fi dorit / Baronii locali s-au obișnuit de 20 de ani să dicteze și am găsit o presiune enormă, dar am reușit să stopez presiunile politice
23:36 - USR PLUS, videoclip cu declarațiile premierului Florin Cîțu privind campania de vaccinare și valul 4: „Din minciună în minciună, campania de vaccinare a eșuat în România”
23:15 - Alexandru Rafila, despre paturile ATI: Cifrele au variat de-a lungul timpului în funcție de entuziasmul diverselor personalități politice. Numărul lor nu poate fi modificat substanțial, probabil că sunt circa 4.000 în total (VIDEO)
23:13 - Ionuț Dolănescu, decizie radicală. Sunt vizați soția și cei trei copii, dar și Maria Ciobanu
22:45 - Alexandru Rafila, despre dosarul DNA privind achiziționarea de vaccinuri: Probabil că plângerea penală vine dintr-o zonă apropiată de Vlad Voiculescu. Guvernul să facă public contractul, nu discutăm de rachete balistice (VIDEO)
22:29 - Ludovic Orban: Au fost unii colegi care m-au atacat mai rău ca cei din PSD / Florin Cîțu s-a schimbat după ce a decis să candideze la șefia partidului
22:22 - Vlad Voiculescu: Cel mai ușor pentru premier e să spună că altcineva este vinovat. Eu n-am mai văzut o țară în care campania de vaccinare să fie condusă de premier și de armată (VIDEO)