Numele Kovesi, implicat într-un dosar de corupție (VIDEO)

Numele Kovesi, implicat într-un dosar de corupție (VIDEO)

Informaţii halucinante într-un dosar în care apare numele Kovesi. Jurnaliştii de la Evenimentul Zilei scriu că fostul soţ al Laurei Codruţa Kovesi este implicat în dosarul autostrăzii Sibiu-Orăştie, care este instrumentat de procuroarea Mihaela Moraru Iorga, recent demisă de la DNA.Potrivit EVZ citat de B1 TV, ancheta în acest dosar s-a oprit în momentul în care procurorii au aflat ca fostul soţ al şefei DNA, Eduard „Bebe" Kovesi, ar fi furnizat materiale de construcţii pentru autostrada surpată.

Potrivit jurnaliştilor de la Evenimentul Zilei, Bebe Kovesi nu a făcut altceva decât să se interpună în contractele de furnizare de materiale de contrucţii pentru a asigura protecţia firmelor de construcţii. Totul în schimbul unor milioane de euro.

Numele Kovesi, implicat într-un dosar de corupție

#DIRECT_ONE_mixyfr#

Dosarul tronsonului Orăştie-Sibiu, care la doar 10 luni de la inaugurare s-a surpat,a ajuns la DNA în 2015. Cercetarea a început în forță, cu audieri, martori protejați, descinderi și alte proceduri specifice.

Ancheta s-ar fi oprit însă în momentul în care s-a descoperit că Bebe Kovesi, fostul soț al șefei DNA, este cel care a furnizat umplutura de sub asfalt, scrie Evenimentul Zilei. Totul s-ar fi întâmplat chiar în condițiile în care raportul ministrului Transportului spune că din cele patru sorturi de balastru, stratul care se pune sub asfalt, trei au fost neconforme, iar unul lipsea cu desăvârșire.

Eduard Bebe Kovesi are 54 de ani şi deține o firmă în Sibiu care se ocupă cu televiziunea prin cablu şi internet. În presă a apărut informația cum că, inițial, a fost angajat al companiei RCS&RDS după care firma sa, Led Communications, a intrat în relații contractuale cu fostul angajator.

Evenimentul Zilei scrie însă că fostul soţ al procurorurlui şef DNA şi-a obţinut prosperitatea altfel. Bebe Kovesi ar fi vândut materiale de umplutură către constructorii de autostrăzi din zonă – pietriș, balastru, pământ de umplutură – direct sau prin intermediul unor firme înființate pe repede înainte de către alți afaceriști care nu au avut în viața lor treabă cu domeniul construcțiilor.

În timpul scandalului Black Cube, despre Eduard Kovesi se spunea că a fost una dintre țintele detectivilor israelieni. În timpul procesului bărbatul a refuzat să se constituie parte civilă sau vătămată împotriva spionilor israelieni.

Tags: