O aeronavă Spartan a Forțelor Aeriene Române a efectuat o misiune de transport umanitar pentru preluarea a cinci pacienți ucraineni

O aeronavă Spartan a Forțelor Aeriene Române a efectuat o misiune de transport umanitar pentru preluarea a cinci pacienți ucraineni
Sursa Foto: MApN

O aeronavă C-27 J Spartan a Forțelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale, va efectua vineri o misiune de transport umanitar pe ruta Otopeni – Rzeszów–Jasionka (Polonia) – Otopeni, conform unui comunicat MApN.

Pacienți ucraineni, transportați de Forțele Aeriene Române la un spital din Irlanda

Astfel, cinci pacienți ucraineni, în vârstă de 44, 26, 49, 56 și, respectiv, 36 de ani, vor fi preluați de pe Aeroportul Internațional Rzeszów-Jasionka și transportați la Dublin pentru tratament în unități medicale din Irlanda.

Echipa medicală care monitorizează pacienții pe timpul zborului este formată din specialiști ai Spitalului Clinic de Urgență București și ai Bazei 90 Transport Aerian.

Solicitarea de transport aerian a fost făcută de Departamentul pentru Situații de Urgență, în urma solicitării Ucrainei încărcată în platforma Common Emergency Communication and Information System (CECIS) ce facilitează comunicarea între Mecanismul de Protecție Civilă al Uniunii Europene și autoritățile naționale.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
16:07 - Monica Anghel, răspuns tranșant la criticile fanilor: „Nu le-aș da un sfat femeilor să slăbească neapărat, dacă se simt bine în pielea lor și grase”
16:01 - O angajată a Primăriei Pașcani, acuzată de trafic de influență: ar fi primit aproximativ 45.000 de euro de la mai multe persoane cu scopul de a le rezolva solicitările
15:51 - Muncitorii români din Croația continuă protestele în Zagreb. N-au fost plătiți de două luni
15:50 - Primăria Brașov, amendată după accidentul în lanț din zona Dârste
15:38 - Cum funcționează contra propaganda ucraineană? Povestea unei tinere care vorbește cu mii de ruși în Telegram: „Sper că cel puțin câțiva oameni vor ajunge la ideea că ‘Soțul meu îmi este mai drag decât Herson'”
15:37 - Niculae Bădălău, arestat preventiv, a fost revocat de Parlament de la Curtea de Conturi (VIDEO)
15:29 - Preotul Vasile Bratie, despre venirea lui Moș Nicolae în copilăria sa: „Aveam nişte opinci roase de capră pe care nu puteam să le dăm cu cremă, dar le spălam şi le aşezam frumos lângă uşă”
15:27 - Ambasadorul Emil Hurezeanu, despre aderarea la Schengen: Președintele Austriei are o opinie favorabilă României. Decizia finală aparține guvernului, iar semnalele nu sunt optimiste
15:11 - Veste uriașă pentru Simona Halep: „S-a stabilit clar modul în care a ajuns substanța în organism”
15:08 - Tudor Chirilă, replici dure la adresa lui Denis Roabes: „Știți cum e la fotbal? Când echipa joacă bine e meritul jucătorilor, când echipa nu joacă bine e vina antrenorului”