O delegație a SNSPA a efectuat o vizită la Biden School of Public Policy and Administration. Întâlnire cu președinta Biden Institute

O delegație a SNSPA a efectuat o vizită la Biden School of Public Policy and Administration. Întâlnire cu președinta Biden Institute
Foto: SNSPA.ro

O delegaţie a Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative (SNSPA), condusă de rectorul universității, prof. univ. dr. Remus Pricopie, a efectuat miercuri, 28 septembrie, o vizită la Biden School of Public Policy and Administration (Universitatea din Delaware), acolo unde a discutat cu Valerie Biden, preşedinta Biden Institute, informează Uniunea Militarilor și Polițiștilor „Mihai Viteazul” pe site-ul său oficial.

Rectorul SNSPA a fost însoțit de Andrei Muraru, ambasador al României în SUA și cadru didactic la Departamentul de Relaţii Internaţionale şi Integrare Europeană (SNSPA), deputatul Ben-Oni Ardelean, absolvent SNSPA, conf. univ. dr. Diana Iancu, decanul Facultăţii de Administraţie Publică a SNSPA și manager instituțional CIVICA – Universitatea Europeană de Științe Sociale, din partea SNSPA, și Albert Craiu, directorul Direcției Proiecte Strategice din cadrul universității.

Întâlnirea a fost menită să consolideze relațiile de parteneriat dintre Universitatea din Delaware, Biden School, si SNSPA.

Cu această ocazie, au fost abordate liniile următorului acord dintre cele două instituţii de învăţământ, acord care va fi semnat la Bucureşti anul viitor şi care va urmări intensificarea schimbului de experienţă didactică şi de cercetare între cele două universităţi şi centrele lor dedicate studiului aplicat al politicilor şi administraţiei publice.

SNSPA, prin Facultatea de Administraţie Publică, are încă din 2014 un acord instituţional de mobilităţi Erasmus+ cu Universitatea Delaware şi Joseph R. Biden, Jr. School of Public Policy & Administration.

Iniţiatorea colaborării a fost profesoara Maria P. Aristigueta Coons, preşedinta de atunci a Asociaţei Americane de Administraţie Publică si fost decan la Delaware University. Din 2015, Maria P. Aristigueta Coons este Doctor Honoris Causa al SNSPA.

Urmăriți B1TV.ro și pe