O fetiță de 5 ani a murit și o altă fată, de 6 ani, a fost rănită în județul Mureș. Un copac smuls de furtună a cazut peste ele

O fetiță de 5 ani a murit și o altă fată, de 6 ani, a fost rănită în județul Mureș. Un copac smuls de furtună a cazut peste ele
Foto simbol: Pixabay

Un copac smuls de furtună a căzut peste trei persoane în comuna Lunca Bradului din județul Mureș, incident în urma căruia o fetiță în vârstă de 5 ani a murit, iar o altă fată, de 6 ani, a suferit un traumatism cranio-cerebral, transmite G4Media.ro.

Mureș: O fetiță de 5 ani a murit, fiind prinsă sub un copac smuls de furtună

Furtuna puternică a făcut ravagii în zona Valea Ilvei, potrivit ISU Mureș. La locul accidentului din comuna Lunca Bradului au intervenit pompieri militari de la Punctul de Lucru Deda, Salvamont Mureș, SMURD Deda și două ambulanțe SAJ.

„În urma recunoașterii s-a constatat că sunt trei victime. O persoană de sex feminin de aproximativ 34 de ani cu fractură la umăr preluată de ambulanță SAJ, o fetiță de aproximativ 6 ani cu traumatism craniu cerebral și de sold conștientă preluată de ambulanță SMURD și o altă fetiță de aproximativ 5 ani surprinsă sub copac cu traumatism craniu cerebral deschis. Din nefericire acesta a suferit leziuni incompatibile cu viața”, a precizat ISU Mureș.

La fața locului s-a deplasat și o echipă de cercetare din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mureș. Primele cercetări au arătat că un copac a căzut peste fetițe în timp ce ele se aflau într-un cort, alături de familie, pe un teren din zona Valea Ilvei.

„Echipajul medical aflat la faţa locului le-a acordat celor două minore îngrijiri medicale de specialitate, însă, din nefericire, faţă de minora de 6 ani, a fost declarat decesul”, menționează IPJ Mureş într-un comunicat de presă.

Polițiștii au întocmit un dosar penal, iar cercetările continuă pentru a fi stabilite cu exactitate toate împrejurările în care s-a produs evenimentul.