O nouă serie de e-mailuri care pretind a fi trimise clienților de către Banca Transilvania. Avertismentul specialiștilor

O nouă serie de e-mailuri care pretind a fi trimise clienților de către Banca Transilvania. Avertismentul specialiștilor
Foto: Pixabay

Centrul Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO) avertizează că o nouă serie de e-mailuri care pretind a fi transmise clienţilor de Banca Transilvania au fost reclamate recent de către utilizatorii de internet.

„Verificaţi cu atenţie sursa mesajului, iar atunci când nu sunteţi siguri, verificaţi transmiterea lui cu expeditorul. Infractorii cibernetici se folosesc mereu de identitatea vizuală a brandurilor cu reputaţie şi încearcă să impersoneze compania în relaţia cu clienţii ei”, notează specialiştii.

Potrivit sursei citate, un exemplu de atac maliţios este „o mostră de e-mail trimis de o adresă compromisă de atacatori, care pretinde a fi de la Banca Transilvania”, cu scopul de a infecta utilizatorului cu malware, dacă acesta accesează link-ul din mesaj.

De obicei, astfel de atacuri caută infectarea dispozitivului cu software maliţios care caută să extragă date despre utilizator, în special date financiar-bancare, cum ar fi date de card, credenţiale de autentificare la servicii de internet banking etc., avertizează CERT-RO.