O pacientă COVID-19 a murit în timp ce era transferată în Ungaria / România a trimis și personal medical pentru a facilita comunicarea cu familiile persoanelor transferate

O pacientă COVID-19 a murit în timp ce era transferată în Ungaria / România a trimis și personal medical pentru a facilita comunicarea cu familiile persoanelor transferate
Foto simbol: Hepta.ro / Sputnik / Kirill Braga

O pacientă cu COVID-19 a murit în timp ce i se efectua transferul din România în Ungaria, conform anunțului făcut sâmbătă după-amiază de către Grupul de Comunicare Strategică și citat de G4Media.ro.

GCS: O pacientă COVID-19 a murit în timp ce era transferată în Ungaria

Astfel, până acum, au ajuns în centrele universitare din Szeged și Debrecen 20 de pacienți COVID-19 din România. În cursul zilei de sâmbătă se mai face transferul pentru alte cinci persoane, din zona de vest a țării.

Alături de pacienții cu COVID-19, România a trimis în Ungaria și personal medical pentru ca acesta să țină legătura în permanență cu familiile persoanelor transferate.

Situația sanitară din țara noastră rămâne una alarmantă, iar deputatul Nelu Tătaru, fost ministru al Sănătății și actual consilier al premierului, spune că România nici măcar nu a ajuns încă în vârful valului 4.

Președintele României i-a mulțumit prim-ministrului ungar pentru ajutorul oferit pacienților români

Administrația Prezidențială a anunțat, vineri, că președintele Klaus Iohannis a discutat la telefon cu premierul Viktor Orban, căruia i-a mulțumit „pentru ajutorul oferit de autoritățile ungare pacienților români”, ajutor „care reprezintă un gest de adevărată solidaritate europeană în aceste momente dificile ale pandemiei de COVID-19”.

„Președintele României, Klaus Iohannis, a avut vineri, 15 octombrie 2021, o convorbire telefonică cu Prim-ministrul Ungariei, Viktor Orbán, la inițiativa părții române. Președintele Klaus Iohannis i-a mulțumit Prim-ministrului Viktor Orbán pentru ajutorul oferit de autoritățile ungare pacienților români, care reprezintă un gest de adevărată solidaritate europeană în aceste momente dificile ale pandemiei de COVID-19. Președintele României a apreciat în mod deosebit realizarea rapidă a transferului unor bolnavi de COVID-19, aflați în stare critică, pentru tratament în spitale din Ungaria, la Szeged și Debrecen”, se arată în comunicatul Administrației Prezidențiale.

Ultima oră
18:16 - Florin Roman (PNL), reacție la controversele privind lucrarea din CV-ul său: Eu n-am ajuns ministru la beletristică. Sunt cu conștiința împăcată. Când ajungi ministru, sunt și lucruri bune și lucruri mai puțin bune (VIDEO)
18:07 - Alexandru Rafila, despre măsurile din noaptea de Revelion: Vă daţi seama că nu vor fi unele stupide care să facă imposibilă, de exemplu, întoarcerea la timp acasă (VIDEO)
17:44 - Prognoza meteo pentru săptămâna 6-12 decembrie 2021. Cum va fi vremea de Crăciun și Revelion (VIDEO)
17:43 - Dorel din Panciu a pus un brad uriaș de Crăciun fix în mijlocul intersecției. Mașinile au circulat printre crengi (VIDEO)
17:23 - Antrenorul unei echipe din Egipt a murit după ce s-a bucurat la un gol marcat în prelungiri de jucătorii săi
17:02 - Sorin Grindeanu: Ruptura de Liviu Dragnea a apărut când mi-am asumat aproape în mod personal să dau OUG 14 / Reacția liderului social-democrat la acuzația că a fost acasă la Klaus Iohannis
16:43 - Femeia cu cele mai mari buze din lume se pregătește de o nouă intervenție estetică. Uite ce rezultate își dorește să obțină
16:38 - Alexandru Rafila: Nu se pune problema utilizării certificatului verde la slujbe. Asta nu înseamnă că nu ne dorim sprijin din partea bisericilor în respectarea măsurilor anti-COVID (VIDEO)
16:20 - Vaslui: Un bătrân și-a ucis soția și fiul, apoi a plecat cu mașina și a făcut accident
16:07 - Persoanele care intră în România de Sărbători, obligate să completeze Formularul de Localizare a Pasagerului