Klaus Iohannis l-a sunat pe Viktor Orban. Ce a discutat președintele României cu premierul Ungariei

Klaus Iohannis l-a sunat pe Viktor Orban. Ce a discutat președintele României cu premierul Ungariei
Klaus Iohannis / Foto: Presidency.ro

România a acceptat sprijinul oferit de Ungaria, pentru spitalizarea și tratarea pacienților români cu COVID-19, care nu mai au loc în unitățile sanitare de la noi din țară.

Colaborarea funcționează excelent, motiv pentru care președintele Klaus Iohannis a ținut să-i mulțumească lui Viktor Orban pentru toate eforturile depuse de autoritățile maghiare.

Administrația Prezidențială a informat cu privire la discuția celor doi lideri politici prin intermediul unui comunicat de presă, vineri, 15 octombrie.

„Convorbirea telefonică a Președintelui României, Klaus Iohannis, cu Prim-ministrul Ungariei, Viktor Orbán, privind transferul unor pacienți bolnavi de COVID-19

Președintele României, Klaus Iohannis, a avut vineri, 15 octombrie 2021, o convorbire telefonică cu Prim-ministrul Ungariei, Viktor Orbán, la inițiativa părții române.

„Ajutorul oferit de Ungaria României, un gest de adevărată solidaritate europeană în aceste momente dificile ale pandemiei de COVID-19″

Președintele Klaus Iohannis i-a mulțumit Prim-ministrului Viktor Orbán pentru ajutorul oferit de autoritățile ungare pacienților români, care reprezintă un gest de adevărată solidaritate europeană în aceste momente dificile ale pandemiei de COVID-19.

Președintele României a apreciat în mod deosebit realizarea rapidă a transferului unor bolnavi de COVID-19, aflați în stare critică, pentru tratament în spitale din Ungaria, la Szeged și Debrecen”, a transmis Administrația Prezidențială.

Ultima oră
19:25 - Florin Roman (PNL): Despre Florin Roman s-au putut spune multe lucruri, mai puțin un lucru – că e corupt. Mă cunosc mulți, poate de asta și deranjez în stânga și-n dreapta (VIDEO)
18:58 - Florin Roman: Pentru cloud-ul guvenamental avem 500 de milioane de euro în PNRR. Banii vin pe măsura termenelor și suntem presați de timp / Doar puțin peste 10% dintre români au competențe digitale primare (VIDEO)
18:16 - Florin Roman (PNL), reacție la controversele privind lucrarea din CV-ul său: Eu n-am ajuns ministru la beletristică. Sunt cu conștiința împăcată. Când ajungi ministru, sunt și lucruri bune și lucruri mai puțin bune (VIDEO)
18:07 - Alexandru Rafila, despre măsurile din noaptea de Revelion: Vă daţi seama că nu vor fi unele stupide care să facă imposibilă, de exemplu, întoarcerea la timp acasă (VIDEO)
17:44 - Prognoza meteo pentru săptămâna 6-12 decembrie 2021. Cum va fi vremea de Crăciun și Revelion (VIDEO)
17:43 - Dorel din Panciu a pus un brad uriaș de Crăciun fix în mijlocul intersecției. Mașinile au circulat printre crengi (VIDEO)
17:23 - Antrenorul unei echipe din Egipt a murit după ce s-a bucurat la un gol marcat în prelungiri de jucătorii săi
16:43 - Femeia cu cele mai mari buze din lume se pregătește de o nouă intervenție estetică. Uite ce rezultate își dorește să obțină
16:38 - Alexandru Rafila: Nu se pune problema utilizării certificatului verde la slujbe. Asta nu înseamnă că nu ne dorim sprijin din partea bisericilor în respectarea măsurilor anti-COVID (VIDEO)
16:20 - Vaslui: Un bătrân și-a ucis soția și fiul, apoi a plecat cu mașina și a făcut accident