Obligativitatea purtării măștii, reintrodusă în Israel, țara cu cea mai eficientă campanie de vaccinare anti-COVID. Explicația Guvernului

Obligativitatea purtării măștii, reintrodusă în Israel, țara cu cea mai eficientă campanie de vaccinare anti-COVID. Explicația Guvernului
Foto: pixabay

Israelul, țara cu cel mai mare succes din lume al campaniei de vaccinare, a decis reintroducerea obligativității purtării măștii pe aeroportul internațional din Tel Aviv. Decizia guvernului vine în contextul în care tulpina indiană SARS-COV-2 provoacă îngrijorare.

Mai bine de jumătate din populația Israelului a fost vaccinată anti-COVID-19, dar autoritățile intenționează să impună noi restricții, dacă va fi nevoie.

„Am decis să reacționăm ca și cum ne-am aflat în fața unui nou val al pandemiei”, a declarat Naftali Bennett, oficial al guvernului, aflat într-o vizită pe aeroportul internațional din Tel Aviv, potrivit presei internaționale.

„Obiectivul nostru este să-i punem capăt, să luăm apă și să o turnăm pe foc, cât timp acesta este încă limitat”, a mai transmis Bennett, noul ministru al Sănătății.

Tulpina Delta, invocată de Guvernul Israelului

Numărul de infectări a crescut din cauza tulpinii indiene (delta), mai contagioasă decât celelalte. Partea bună este că numărul de persoane decedate în urma infectării cu SARS-COV-2 rămâne scăzut. Un singur mort a fost înregistrat în ziua de marți.

De la debutul crizei COVID, Israel a înregistrat peste 840.000 de infectări cu SARS-COV-2 și peste 6.400 de decese din cauza bolii contagioase.

Obligativitatea purtării măștii în spațiile deschise a fost anulată în Israel pe data de 15 iunie. Din punct de vedere epidemiologic, Israelul se află în scenariul verde, potrivit listei actualizate de Guvernul României.

Ultima oră
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)
22:45 - Virgil Guran: Dacă rectificarea bugetară nu va fi făcută pentru toată lumea, e foarte grav / Funcțiile politice trebuie să treacă prin forul de conducere din partid (VIDEO)
22:14 - Igor Grosu, după discuția cu Ludovic Orban: „Am fost asigurat că România este gata să intensifice semnificativ susținerea Republicii Moldova cu proiecte importante”
21:56 - Un adolescent de 15 ani s-a înecat în râul Suceava, pe raza localității Milișăuți
21:35 - Trei cutremure duminică în Vaslui. Unul dintre seisme, produs în jurul orei 21, a avut o magnitudine de 4,1
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)
20:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. De ce este importantă mâncarea și cât de des ar trebui să mergem la dentist (VIDEO)
20:04 - Operatorii feroviari privați resping acuzațiile lansate de ministrul Cătălin Drulă: „Să nu ne mai chemați la astfel de întâlniri folosite numai pentru a vă crea o imagine în fața presei”
19:34 - Marea Britanie acuză Iranul pentru atacul asupra petrolierului din strâmtoarea Hurmuz, incident soldat cu moartea a doi navigatori, un român și un britanic