Octavian Jurma: Sunt studii care mă îngrijorează extrem de mult. Vă spun sincer că mult din ce citesc nu public. Long COVID are afectare pe creier, pe fertilitate, cam tot ce antivacciniștii pun pe seama vaccinului (VIDEO)

Octavian Jurma:  Sunt studii care mă îngrijorează extrem de mult. Vă spun sincer că mult din ce citesc nu public. Long COVID are afectare pe creier, pe fertilitate, cam tot ce antivacciniștii pun pe seama vaccinului (VIDEO)
Foto: Octavian Jurma / Facebook

Cercetătorul Octavian Jurma a declarat marți, pentru B1 TV, că 80% din populația României nu e antivaccinistă, ci doar are ezitări din cauza antivacciniștilor, care vorbesc despre tot felul de problemele care ar apărea după imunizare. În fapt, acele probleme se instalează după infecția cu coronavirus.

Jurma a precizat că a citit mai multe studii despre efectele a ceea ce se numește „long COVID”, date care-l îngrijorează foarte mult, dar preferă să nu le publice pentru a nu-i speria și mai mult pe cei care oricum se protejează.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „News Pass”, moderată de Laura Chiriac pe B1 TV.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Octavian Jurma, despre long COVID și propaganda antivaccinistă

„Sunt tot mai multe studii care mă îngrijorează extrem de mult. Vă spun sincer că mult din ce citesc nu public, tocmai că nu vreau să induc o stare de angoasă între oamenii care oricum vor să se protejeze. Dar long COVID e o chestiune mult mai serioasă decât ne dăm noi seama, cu afectare pe creier, pe fertilitate.

Cam tot ce se pune pe seama vaccinului ca efect secundar sunt efectele directe ale bolii, confirmate. Tot ce fac antivacciniștii e să ia problemele produse de infectări și să le transfere vaccinării”, a declarat Jurma, pentru B1 TV.

Jurma, despre vaccinarea anti-COVID: Nu mai e momentul pentru ezitări!

„Eu înțeleg perfect ezitarea. 80% din populația României e ezitantă, nu antivaccinare.

Această ezitare nu-și mai are locul, că vedeți cât de repede se mișcă Omicron. Acest debul fulminat în România era așteptat, dar nici eu nu-l așteptam așa de repede și de agresiv”, a mai afrimat Jurma.

Declarațiile au fost făcute în contextul în care INSP a anunțat că 50 dintre cele 92 de cazuri Omicron identificate până acum în România sunt la persoane care NU au istoric de călătorie în străinătate, iar GCS a anunțat aproape 4.000 de infectări cu coronavirus în ultima zi.

Urmăriți B1TV.ro și pe