Ordinul comun al Ministerelor Educației și Sănătății, publicat în Monitorul Oficial: Revenirea elevilor în bănci, a doua zi după ce rata de infectare scade sub de 1 la mie

Ordinul comun al Ministerelor Educației și Sănătății, publicat în Monitorul Oficial: Revenirea elevilor în bănci, a doua zi după ce rata de infectare scade sub de 1 la mie

Ordinul care modificăordinul comun al miniștrilor Educației și Sănătății, în sensul în care scenariile în baza cărora funcționează unitățile de învățământ nu se stabilesc în funcție de rata incidenței cazurilor de coronavirus înregistrată în ziua de vineri, a fost publicat luni seară în Monitorul Oficial. Conform documentului, elevii pot reveni în bănci a doua zi după ce rata incidenței a scăzut sub pragul de 1 la mie.

Ordinul care conține noile prevederi privind revenirea elevilor la cursuri cu prezență fizică, publicat în Monitorul Oficial

Scenariile de funcționare ale unităților de învățământ se vor actualiza ținând cont de evoluția situației epidemiologice.

”Asta este ideea, de a putea adapta scenariul la realităţi. Practic, prin articolul 3 alineatul 2 am renunţat la sintagma «săptămânal, cu raportare la fiecare zi de vineri» Acestea sunt cuvintele care au ieşit din ceea ce se cunoaşte”, a explicat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, luni seară, la Digi 24.

„Mă întreba cineva dacă se publică în seara asta, se face şedinţă în noaptea asta şi se anunţă, cum? Să se anunţe în noaptea asta că se poate merge la şcoală de mâine: e nevoie de cel puţin o zi, şi aşa este puţin. Dar răspund printr-o altă întrebare: la cadenţă săptămânală (…), pun şi eu întrebarea: dacă luni este 0,99 şi luni funcţionează într-un scenariu şi până la sfârşitul săptămânii ajunge la 2, la 3 la 5, la 5…. Conform cadenţei săptămânale iată un neajuns: nu poţi să schimbi scenariul. Şi e normal să nu schimbi scenariul la o rată de infectare de 5 la mie când ai început săptămâna cu bun 1 la mie?”, a mai spus ministrul Educației.

Bucureștiul a ajuns la o rată aincidenței de 0,94 la mia de locuitori

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a declarat, luni, că marți va avea loc o ședință a Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență, care trebuie să ia o decizie cu privire la situația elevilor din București, dacă se va menține trendul descendent al ratei de infectare.

Potrivit datelor anunțate luni de Grupul de Comunicare Strategică, rata incidenței cazurilor de coronavirus din Capitală a scăzut sub pragul de 1 la mia de locuitori, fiind, în prezent, la 0,94 la mie.