Orientul Mijlociu a luat foc! Ploaie de RACHETE în Gaza: Ripostă masivă a ARMATEI israeliene (VIDEO)

Orientul Mijlociu a luat foc! Ploaie de RACHETE în Gaza: Ripostă masivă a ARMATEI israeliene (VIDEO)

Peste 400 de rachete au fost lansate, începând de sâmbătă dimineaţă, din Gaza spre Israel, iar forţele armate israeliene au ripostat, iar în confruntări au murit un israelian şi şapte palestinieni, scrie Haaretz.Rachetele au ajuns până în Be’er Sheva, aflat în centrul Israelului. Israelul a lovit 200 de ţinte Hamas din Fâşia Gaza; toate şcolile din sud au fost închise; surse neagă că ar fi avut loc discuţii privind încetarea focului.

Potrivit unui oficial militar, peste 250 de rachete au fost lansate spre sudul şi centrul Israelului, iar zeci dintre ele au fost interceptate. O sursă apropiată grupării palestiniene Hamas a declarat pentru Haaretz că organizaţia a decis să facă paşi serioşi împotriva Israelului, din cauza faptului că guvernul israelian a implementat greu înţelegerile la care au ajuns cele două părţi.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Potrivit informaţiilor transmise de autorităţile palestiniene, şapte oameni au fost ucişi în Gaza, de sâmbătă, când a început escaladarea conflictului, iar 47 au fost răniţi. Între cei ucişi se numără femei şi copii.Peste noapte au fost lansate dinspre Gaza 180 de rachete, iar Israelul a lovit 60 de ţinte din Fâşie, potrivit Forţelor de Apărare Israeliene.

Printre ţinte se numără zonele din nord de unde Hamas lansează rachete, fabricile de armament ale Hamas şi un tunel care uneşte Israelul de Fâşie.

De la începerea escaladării conflictului, armata israeliană a identificat 430 de rachete lansate din Gaza. Israelul a atacat peste 200 de ţinte, ca răspuns, şi continuă asaltul.Autorităţile israeliene au transmis că rachetele au ajuns în zone diferite.

Trimisul special al lui Donald Trump în Orientul Mijlociu, Jason Greenblatt, şi-a exprimat susţinerea faţă de Israel şi a condamnat atacul cu rachete.Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu a participat la consultări cu şefii Forţelor de Apărare Israeliene şi cu cel al Consiliului Naţional de Securitate.

Tags: