Oscar 2011: “The King’s Speech” vs. “The Social Network”. Cotele și favoriții caselor de pariuri

Oscar 2011: “The King’s Speech” vs. “The Social Network”. Cotele și favoriții caselor de pariuri

Un etalon important în privința șanselor la Oscar îl oferă întotdeauna casele de pariuri. Algoritmul după care acestea cresc sau scad cotele transformă predicțiile pariorilor într-o veritabilă unitate de măsură a șanselor în cea mai importantă noapte din an din lumea filmului.

Luni dimineață toată lumea va ști deja cine sunt noile vedete de la Hollywood. Pentru a primi râvnitele statuete Oscar, candidații trebuie să câștige aprecierea juriului, dar și pe cea a fanilor, care pot influența uneori votul final.

Vezi AICI lista completă a nominalizărilor la Oscar.

Iată cum se prezintă situația cotelor la casele de pariuri cu puțin timp înainte de decernarea premiilor Oscar:

„The King’s Speech”, principalul favorit

Pelicula “The King’s Speech”  (Discursul regelui) este cotată cu cele mai mari șanse la câștigarea categoriei Cel mai bun film, următorul pe listă fiind, la mare distanță, filmul “The Social Network” (Rețeaua de socializare).

Cel mai bun film

The King’s Speech – Cotă 1.25

The Social Network – Cotă 5.00

De altfel, “The King’s Speech” este cotat cu cele mai mari șanse în a câștiga între 3 și 5 premii Oscar, cota pentru acest pariu fiind de 1.85

„The King’s Speech”, favorit la casele de pariuri

„Social Network”, în lupta pentru locul doi

Colin Firth și Natalie Portman, aproape câștigători

Dacă ar fi să ne luăm după pronosticurile privind șansele de a câștiga un Oscar pentru Cel mai bun actor și cea mai bună actriță, zarurile par deja aruncate. Casele de pariuri oferă cote minuscule pentru Colin Firth (“The King’s Speech”) și Natalie Portman („Black Swan” – Lebăda neagră), semn că cei doi pot fi deja creditați cu un premiu Oscar în portofoliu.

Cel mai bun actor / Cea mai bună actriță

Colin Firth – Cotă 1.02

Natalie Portman – Cotă 1.09

David Fincher vs. Tom Hooper

Un pic mai disputată este categoria Cel mai bun regizor. Cele mai mari șanse le are David Fincher (“The Social Network”), dar destul de aproape se situează și Tom Hooper (“The King’s Speech)”

Cel mai bun regizor

David Fincher – Cotă 1,60

Tom Hooper – Cotă 2.30

De altfel, cele două filme sunt vedetele acestei ediții a premiilor Oscar, bătălia pentru notorietate ducându-se în special între cele două producții.

“The Fighter”, favoritul rolurilor secundare

În ceea ce privește categoriile Cel mai bun rol secundar masculin și feminin, actorii din filmul “The Fighter” sunt cotați cu principala șanse. Iată cotele:

Cel mai bun rol secundar

Christian Bale – Cotă 1.20

Melissa Leo – Cotă 1.60

Alte pariuri sigure par a fi Cele mai bune efecte vizuale (Inception – Cotă 1.05) și Cel mai bun film de animație (Toy Story 3 – Cotă 1.05)

A 83-a ediție a premiilor Oscar va avea loc în noaptea de duminică spre luni, cu începere de la ora 03.00, ora României.

Tags: