Pădurea Râioasa din Buftea, plină de urmele tăierilor masive din ultimii ani. Mai multe persoane, printre care și copii, au fost prinse în flagrant când tăiau pădurea de un jurnalist (VIDEO)

Pădurea Râioasa din Buftea, plină de urmele tăierilor masive din ultimii ani. Mai multe persoane, printre care și copii, au fost prinse în flagrant când tăiau pădurea de un jurnalist (VIDEO)
Foto simbol: Pixabay

Pădurea Râinoasa din Flămânzeni, Buftea, este plină de urme ale tăierilor masive din ultimii ani, arată o investigație realizată de Expresul de Buftea, care a prins în flagrant „o echipă improvizată care tăia pădurea: doi copii, doi bătrâni”.

Pădurea Râioasa din Buftea e plină de urmele tăierilor masive din ultimii ani

Jurnalistul de la Expresul de Buftea a sunat la 112 atunci când i-a prins în fapt pe cei patru, însă la sosirea poliției au fost identificați și un paznic de vânătoare, un tractorist, pădurarul și niște căruțași. Deși nu exista niciun panou de lucrare la fața locului, iar cei implicați nu aveau acte la ei, l-au sunat pe șef.

După câteva zile, jurnalistul a fost contactat de șeful de district, care i-a solicitat o întâlnire pentru a discuta. Cum jurnalistul i-a transmis că nu este interesat de discuții private și că e gata să îi găzduiască oricând un drept la replică, eventual cu copii după documente, șeful de district n-a mai dat niciun semn.

Nu este primul caz de acest gen

Ministerul Mediului a finalizat controlul pe care îl promisese în urma investigației „Genocidul stejarilor seculari”, publicată de Recorder la început de iulie. Sursele publicației susțin că raportul întocmit după terminarea anchetei propune sancțiuni drastice și vorbește despre o „destructurare” a pădurilor administrate de Ocolul Silvic Muntenia, prin încălcarea celor mai elementare reguli silvice.

În concluziile raportului, anchetatorii solicită ca informațiile descoperite să fie transmise către Parchetul de pe lângă Curtea supremă. Totodată, raportul de control solicită retragerea autorizației de funcționare a Ocolului Silvic Muntenia, ceea ce înseamnă practic desființarea instituției.

În plus, recent, un activist de mediu și doi jurnaliști au fost bătuți crunt când filmau un documentar despre tăierile legale de pădure în județul Suceava. Despre incident a vorbit și Tanczos Barna, ministrul Mediului, la „Actualitatea” cu Tudor Mușat.

Ultima oră
00:15 - Judo: Alexandru Raicu a câștigat medalia de bronz la turneul de Grand Slam de la Paris
23:49 - Mai multe persoane s-au adunat în fața Spitalului Județean Satu Mare pentru a cere explicații despre moartea unei tinere gravide. Medicii spun că starea femeii s-a deteriorat rapid
23:10 - Marius Șumudică a revenit cu victorie în Turcia și a făcut spectacol la conferința de presă, dar e atacat de un fost translator: „Ne insultă țara pe la spate”
22:53 - Beatrice Mahler: Am triplat consumul de oxigen față de valul 3 / Măsurile suplimentare din spital ne creează o stare de confort care a lipsit în trecut
22:31 - Gina Pistol și fetița au plecat din casa lui Smiley
22:14 - Principalul suspect pentru uciderea parlamentarului britanic David Amess, audiat ore întregi de forțele antitero. BBC: Un nou atac terorist e încă „probabil” în Marea Britanie
21:43 - Manifestație împotriva fascismului la Roma, cu circa 200.000 de persoane. Demonstranții au cerut interzicerea grupului Forza Nuova (VIDEO)
21:17 - Vlad Voiculescu: Singura coaliție posibilă pentru USR PLUS, cea cu PNL și UDMR. Dacă nu se vor întoarce la negocieri până în cursul zilei de duminică, probabil veți vedea un guvern USR PLUS în Parlament (VIDEO)
20:58 - Un tânăr dat în urmărire națională a fost împușcat de polițiști. Bărbatul încercase să fugă de oamenii legii
20:41 - Alexandru Rafila: Ne așteptăm la un număr și mai mare de morți. Problema e durata valului 4, nu atingerea vârfului său