Tanczos Barna, după discuția cu activistul de mediu bătut la Suceava: I-am spus că trebuie să avem tot timpul grijă să nu se întindă coarda foarte mult. Nu vom reuși niciodată să ne substituim organelor de anchetă (VIDEO)

Tanczos Barna, după discuția cu activistul de mediu bătut la Suceava: I-am spus că trebuie să avem tot timpul grijă să nu se întindă coarda foarte mult. Nu vom reuși niciodată să ne substituim organelor de anchetă (VIDEO)
Ministrul Mediului, Tanczos Barna. Sursa foto: Facebook

Tanczos Barna, ministrul Mediului, a vorbit despre discuția cu Tiberiu Boșutar, activistul de mediu bătut crunt alături de doi jurnaliști într-o pădure din județul Suceava, și spune că i-a transmis că acest jurnalism de investigație, deși e unul „benefic”, trebuie „să nu treacă anumite limite, să nu se întindă coarda foarte mult”.

„De fiecare dată când se întâmplă ceva nelegal, se constată o suspiciune, singura soluție este să se apeleze la organele statului”, a adăugat oficialul la „Actualitatea” cu Tudor Mușat, joi seară, pe B1 TV.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Tanczos Barna, pe B1 TV, precizări despre discuția cu Tiberiu Boșutar, activistul de mediu bătut la Suceava

„Eu m-am întâlnit alaltăieri cu domnul Boșutar, am avut o discuție despre cele întâmplate. În primul și în primul rând, l-am întrebat dacă este sănătos, dacă analizele de la spital au ieșit bine. În al doilea rând, am avut o discuție pe activitatea dânsului și pe importanța până la urmă a activității societății civile, care trebuie să exercite un control asupra organelor statului și asupra ministerului, și asupra statului în general în ceea ce privește îndeplinirea obligațiilor legale, este un lucru benefic. I-am spus că trebuie să avem tot timpul grijă ca acest control și acest jurnalism de investigație să nu treacă anumite limite, să nu se întindă coarda foarte mult”, a povestit ministrul Mediului.

Întrebat ce vrea să spună prin „să nu se întindă coarda foarte mult”, el a adăugat: „E foarte greu, doar la fața locului simte cel care este acolo în ce măsură lucrurile pot degenera și am condamnat de fiecare dată violența și agresiunea, indiferent dacă cel care a fost agresat a fost un pădurar sau a fost un activist de mediu. De fiecare dată când se întâmplă ceva nelegal, se constată o suspiciune, singura soluție este să se apeleze la organele statului, la Poliție, la Jandarmerie, la Garda Forestieră, pentru că nu vom reuși niciodată să ne substituim organelor de anchetă, organelor de poliție, organelor de la Jandarmerie sau Gărzii Forestiere. Nici măcar un ministru nu poate face altceva decât să verifice, de exemplu, prin Inspectorul Pădurii legalitatea unui transport, și o fac destul de des”.

„Apelez de fiecare dată serviciul 112, explic ce am constatat, intră pe fir organele de poliție, Poliția Rutieră, Garda Forestieră dacă este nevoie, pentru că este singura soluție prin care putem să acționăm împotriva ilegalităților. Jurnalismul de investigație își are rolul, este benefic, este un control, încă o dată, asupra activității, statului și trebuie să avem grijă ca acest lucru să nu degenereze. Condamn încă o dată cu fermitate orice act de violență și, mai mult, condamn dacă aceste acte de violențe vin din partea pădurarilor. Este de nepermis ca un pădurar, un inginer silvic să fie implicat într-un asemenea eveniment”, a mai afirmat Tanczos Barna.

Ultima oră
00:15 - Judo: Alexandru Raicu a câștigat medalia de bronz la turneul de Grand Slam de la Paris
23:49 - Mai multe persoane s-au adunat în fața Spitalului Județean Satu Mare pentru a cere explicații despre moartea unei tinere gravide. Medicii spun că starea femeii s-a deteriorat rapid
23:10 - Marius Șumudică a revenit cu victorie în Turcia și a făcut spectacol la conferința de presă, dar e atacat de un fost translator: „Ne insultă țara pe la spate”
22:53 - Beatrice Mahler: Am triplat consumul de oxigen față de valul 3 / Măsurile suplimentare din spital ne creează o stare de confort care a lipsit în trecut
22:31 - Gina Pistol și fetița au plecat din casa lui Smiley
22:14 - Principalul suspect pentru uciderea parlamentarului britanic David Amess, audiat ore întregi de forțele antitero. BBC: Un nou atac terorist e încă „probabil” în Marea Britanie
21:43 - Manifestație împotriva fascismului la Roma, cu circa 200.000 de persoane. Demonstranții au cerut interzicerea grupului Forza Nuova (VIDEO)
21:17 - Vlad Voiculescu: Singura coaliție posibilă pentru USR PLUS, cea cu PNL și UDMR. Dacă nu se vor întoarce la negocieri până în cursul zilei de duminică, probabil veți vedea un guvern USR PLUS în Parlament (VIDEO)
20:58 - Un tânăr dat în urmărire națională a fost împușcat de polițiști. Bărbatul încercase să fugă de oamenii legii
20:41 - Alexandru Rafila: Ne așteptăm la un număr și mai mare de morți. Problema e durata valului 4, nu atingerea vârfului său