Patriarhul Daniel a susținut că s-a vaccinat anti-COVID-19

Patriarhul Daniel a susținut că s-a vaccinat anti-COVID-19
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Patriarhul Daniel a răspuns afirmativ, miercuri, când a fost întrebat de reporteri dacă s-a vaccinat anticoronavirus. Acesta i-a îndemnat pe oameni să asculte sfaturile medicilor.

Patriarhul Daniel s-a vaccinat anti-COVID

Răspunzând întrebărilor jurnaliștilor, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române a spus că s-a vaccinat anticoronavirus.  Declarația a fost făcută în Parlament, la finalul ședinței solemne a legislativului cu ocazia Zilei Naționale.

„Să urmeze sfatul medicilor fiecare credincios”, a mai spus Patriarhul Daniel, potrivit G4Media.

Acesta a refuzat să spună ce vaccin a ales, precizând că este o informație confidențială.

Luna trecută, Patriarhul Daniel le-a trimis ierarhilor din BOR o scrisoare dură în care le-a cerut să se abțină de la comentarii despre vaccin și pandemie. Totodată, acesta a îndemnat la rugăciune şi grijă pentru sănătate.

Patriarhul Daniel, discuție cu ambasadorul Germaniei despre criza COVID

Patriarhul BOR şi noul ambasador al Germaniei la Bucureşti, Peer Gebauer, au discutat, miercuri, despre criza COVID și sprijinul acordat cetăţenilor din partea autorităţilor.

Diplomatul german a reliefat disponibilitatea ţării sale de a coopera cu BOR.

„Patriarhul României a apreciat că, în perioada actuală dificilă a pandemiei, este necesară o mai bună informare şi sprijin acordat cetăţenilor din partea autorităţilor, prin promovarea mai multor mijloace medicale de prevenire a îmbolnăvirii cu noul coronavirus”, precizează Patriarhia.

De asemenea, a fost subliniată importanţa educaţiei şi a bunei informări în domeniul protejării mediului înconjurător, dar şi a promovării unor proiecte în domeniul asistenţei copiilor şi a tinerilor aflaţi în dificultate, precum şi a persoanelor vârstnice vulnerabile.

Știre în curs de actualizare

Ultima oră
19:40 - Testare pentru toate persoanele care sosesc în Marea Britanie. Condițiile de intrare în țară, înăsprite după depistarea unor infectări cu varianta Omicron
19:20 - Șeful WTA, profund îngrijorat că Shuai Peng ar fi „cenzurată”. Tenismena dispăruse săptămâni întregi după ce a acuzat un fost vicepremier al Chinei că ar fi violat-o
18:52 - Viktor Orban, scrisoare de felicitare pentru Nicolae Ciucă: Pandemia a arătat că Ungaria și România pot conta întotdeauna una pe cealaltă / Premierul ungar, încântat de prezența UDMR la guvernare
18:32 - Circa 62.000 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore. Peste 7,71 milioane au primit măcar o doză în cele 11 luni scurse de la debutul campaniei
18:14 - Horoscop Alina Bădic pentru săptămâna 28 noiembrie – 4 decembrie. În această perioadă, puterea e a celor echilibrați și cu forță sufletească (VIDEO)
17:07 - Metrorex, informații despre circulația metroului din București în perioada 27 noiembrie – 1 decembrie
16:57 - Adriana Pistol (CNSCBT): În România există șapte laboratoare care efectuează secvențieri. Spitalel Covid, alertate să recolteze probe pentru depistarea variantei Omicron (VIDEO)
16:30 - Marea Britanie a depistat două cazuri de infectare cu tulpina sud-africană, așa-numita variantă Omicron
16:26 - Joe Biden plănuiește să discute cu Volodimir Zelenski și Vladimir Putin despre comasarea trupelor ruse la frontierele Ucrainei
16:16 - Virgil Popescu: IMM-urile să înceapă depunerea cererilor pentru compensarea facturilor la electricitate și gaze