Vandalizarea mormintelor din cimitirul Valea Uzului: Patru bărbaţi au fost duşi cu mandat la sediul IPJ Harghita

Vandalizarea mormintelor din cimitirul Valea Uzului: Patru bărbaţi au fost duşi cu mandat la sediul IPJ Harghita

Patru bărbați au fost duși joi cu mandate la sediul IPJ Harghita în dosarul penal deschis după vandalizarea mormintelor din cimitirul Valea Uzului, informează Agerpres.

Asta după ce, în cursul zilei de joi au avut loc cinci percheziții la mai multe adrese din judeţele Bacău şi Harghita.

„Poliţişti de investigaţii criminale şi criminalişti băcăuani, cu sprijinul poliţiştilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean Harghita, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Moineşti, au efectuat în dimineaţa acestei zile, cinci percheziţii domiciliare, una pe raza judeţului Bacău şi patru pe raza judeţului Harghita, la imobilele unor persoane bănuite de comiterea infracţiunilor de lovire sau alte violenţe, distrugere şi furt, comise în zona Valea Uzului. De asemenea, au fost puse în executare patru mandate de aducere, fiind conduşi la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Harghita pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale, patru bărbaţi, cu vârste cuprinse între 45 şi 58 de ani, toţi din judeţul Harghita”, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Bacău.

Săptămâna trecută, polițiștii băcăuani au declanșat o anchetă pentru identificarea persoanelor care au acoperit cu saci negri, din plastic, toate cele 52 de cruci ale eroilor români, dar și monumentul din Cimitirul Internațional Valea Uzului.

Tags: