Pavel Coruț, scriitor și fost ofițer de informații, a murit la vârsta de 72 de ani

Pavel Coruț, scriitor și fost ofițer de informații, a murit la vârsta de 72 de ani

Pavel Coruț, scriitorul și fostul ofițer de informații a murit la vârsta de 72 de ani. Anunțul privind moartea scriitorului a fost făcut de jurnalistul Chelaru Iulian Cătălin și de Cătălin Ioan-Berenghi, fost luptător în Legiunea Străină.

Pavel Coruț, născut la 17 iunie 1949, în comuna ieșeană Glăvăneștii Vechi, este un fost ofițer de informații și contrainformații român, colonel al serviciului de contrainformații militare a Armatei Române, până în februarie 1990, când a fost trecut în rezervă de către Nicolae Militaru, ministrul Apărării Naționale a României de atunci, scrie stiripesurse.ro.

Acesta a debutat în viața civilă ca jurnalist, în 1990, sub pseudonimul Paul Cernescu și apoi ca scriitor, în 1992, publicând de atunci peste 170 de cărți, romane de ficțiune, de non-ficțiune, de dragoste, motivaționale și poezii.

Pavel Coruț a atins subiecte diverse în cărțile sale, de la ficțiunea speculativă, istoria, metodele de autoeducare, până la misterele lumii, serviciile secrete și versuri alese.