Percheziţii DIICOT Ploieşti în cinci locuinţe din Bucureşti, Târgovişte şi Câmpina

Percheziţii DIICOT Ploieşti în cinci locuinţe din Bucureşti, Târgovişte şi Câmpina
Foto: legaljuice.com

Procurorii DIICOT Ploieşti fac percheziţii, miercuri, în cinci locuinţe din Bucureşti, Târgovişte şi Câmpina, într-un dosar în care mai multe persoane sunt suspectate că ar fi făcut tranzacţii frauduloase după ce au spart baza de date a Western Union, informează Mediafax.

Potriviul şefului DIICOT Ploieşi, Ionuţ Botnaru, dosarul privind criminalitatea informatică are un prejudiciu estimat la 100.000 de euro.

Procurorii percheziţionează două locuinţe din Bucureşti, alte două din Târgovişte şi una din Câmpina, care aparţin unor persoane suspectate că au făcut tranzacţii informatice ilegale.

Mai mult, procurorii DIICOT au descoperit că nucleul grupului infracţional a reuşit să spargă baza de date a firmei de transfer de bani Western Union şi a făcut tranzacţii online reale, efectuând plăţi ilegale câtre mai multe persoane.

În acest caz, pe lângă principalii suspecţi, vor fi audiaţi mai multe persoane care racolau oameni pe numele cărora să fie trimişi banii.

Ionuţ Botnaru a declarat că 20 de persoane vor fi aduse la sediul DIICOT Ploieşti pentru a fi audiate.

Ultima oră
23:56 - O sportivă din echipa olimpică a Belarusului a refuzat să se urce în avion și a rămas pe aeroportul din Tokyo, unde fusese dusă împotriva voinței sale
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)
22:45 - Virgil Guran: Dacă rectificarea bugetară nu va fi făcută pentru toată lumea, e foarte grav / Funcțiile politice trebuie să treacă prin forul de conducere din partid (VIDEO)
22:14 - Igor Grosu, după discuția cu Ludovic Orban: „Am fost asigurat că România este gata să intensifice semnificativ susținerea Republicii Moldova cu proiecte importante”
21:56 - Un adolescent de 15 ani s-a înecat în râul Suceava, pe raza localității Milișăuți
21:35 - Trei cutremure duminică în Vaslui. Unul dintre seisme, produs în jurul orei 21, a avut o magnitudine de 4,1
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)
20:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. De ce este importantă mâncarea și cât de des ar trebui să mergem la dentist (VIDEO)