Percheziții DNA la Ministerul Agriculturii, într-un caz de mită și spălare de bani: Prejudicul ar ajunge la 400 milioane euro

Percheziții DNA la Ministerul Agriculturii, într-un caz de mită și spălare de bani: Prejudicul ar ajunge la 400 milioane euro
Foto: agerpres.ro

Procurorii anticorupiție desfășoară, joi, percheziții la sediul Ministerului Agriculturii, într-un caz de mită și spălare de bani, relatează B1 TV.

Potrivit primelor informații, ar fi implicate mai multe persoane, printre care și secretarul de stat Nagy Peter Tamas precum și secretarul general al Ministerului, Virgil Găman.

”Procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție, comise în perioada octombrie-decembrie 2014. În cursul zilei de 08 ianuarie 2015, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 9 locații situate în mun. București și județele: Mureș, Brașov și Prahova din care una este sediul unei instituții publice, iar restul sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice”, se arată într-un comunicat al DNA.

Faptele cercetate sunt de luare şi dare de mită, precum şi de spălare de bani, şi ar avea legătură cu atribuirea unor contracte fictive privind Târgul Indagra organizat în noiembrie 2014, prejudiciul produs Ministerului Agriculturii fiind estimat la 400 de milioane de euro.

Cei doi ar fi primit mită între 10.000 și 40.000 euro.

Modalitatea de luare a mitei ar fi constat în încheierea unor contracte fictive cu firme agreate de cei doi. Din suma de 400 de milioane de euro alocată prin contracte atribuite unor societăţi, 40.000 de euro ar fi fost trecuţi, prin firme interpuse, pentru a ajunge, în final la Nagy Tamas şi Virgil Găman. Din cei 40.000 de euro, o parte ar fi trebui să ajungă la o altă persoană, au declarat surse judiciare pentru Mediafax, fără a preciza cine este această persoană.