Percheziţii în Bucureşti şi Ilfov: 30 de persoane suspecte de evaziune de un milion de euro

Percheziţii în Bucureşti şi Ilfov: 30 de persoane suspecte de evaziune de un milion de euro

Poliţiştii efectuează, marţi, 25 de percheziţii în Bucureşti şi judeţul Ilfov, în vederea prinderii a 30 de persoane care ar fi adus în ţară mărfuri prin firme fantomă, pe care le-au comercializat prin diverse societăţi.

Potrivit anchetatorilor, prejudiciul se ridică la suma de un milion de euro. Suspecţii erau urmăriţi de mai bine de jumătate de an, timp în care autorităţile au colectat informaţii conform cărora cei din urmă foloseau firme fictive pentru a aduce în ţară legume, fructe şi alte produse.

„Vizăm aproximativ 30 de persoane care, în perioada 2010-2011, au efectuat achiziţii intracomunitare de legume, fructe şi carne congelată, prin intermediul a unui număr de 36 de societăţi coemrciale, tip fantomă. Lunar, prin intermediul acestor societăţi, treceau sute de tiruri cu mărfuri care ajungeau în toată ţara. Cei în cauză sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală, fapt pentru care riscă până la 9 ani de închisoare”, a declarat inspector Claudia Buradă, purtător de cuvânt Poliţia Ilfov.

La ora transmiterii acestei ştiri, poliţiştii continuă percheziţiile la locuinţele suspecţilor şi la depozitul din Ilfov, unde erau duse produsele, care erau apoi vândute prin mai multe magazine.

La percheziţii participă Poliţia Ilfov, Serviciul pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale, Direcţia Generală de Informaţii şi Protecţie Internă şi Jandarmeria, sub coordonarea procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Cornetu. Suspecţii vor fi duşi la audieri la sediul Poliţiei Ilfov.

Descinderi în Bucureşti şi judeţul Ilfov

Ultima oră
22:12 - Valeriu Gheorghiță: „Este o prioritate să creștem numărul persoanelor vaccinate cu prima schemă”
22:00 - Florin Cîțu, despre declația lui Ludovic Orban privind neatingerea țintei de vaccinare: M-a mâhnit
21:54 - Florin Cîțu: În coaliție și eu, și Ludovic Orban susținem interesele PNL. Orice competiție e frumoasă – în economie reduce prețurile și crește oferta, în politică scoate cel mai bun lider la suprafață
21:38 - Premierul Florin Cîțu, despre introducerea restricțiilor pentru persoanele nevaccinate: „Trebuie să ne consultăm cu specialiștii. Nu vom închide piețele, nu vreau să închidem mall-urile”
21:28 - Florin Cîțu: Acest val 4 nu ar trebui să se întâmple, trebuie doar să ne vaccinăm, dar în același timp să fim pregătiți. Avem un vaccin care poate opri această pandemie
21:14 - UNICEF, semnal de alarmă cu privire la închiderea școlilor în pandemie: Efectele negative pe termen scurt sau lung nu justifică această abordare
20:58 - Explozie la un complex chimic din Germania: O persoană a murit și peste 30 au fost rănite. Localnicii, sfătuiți să evite mâncarea din grădină și să se ferească de eventuale particule de funingine
20:53 - Dan Barna: Relaţia de lucru în coaliţie este funcţională. Lucrurile nu sunt roz, dar nici negre
20:10 - CSM anunţă declanşarea concursurilor de admitere în INM şi magistratură
20:09 - Eugen Furdui, primarul din Roșia Montană: Localnicii doreau să lucreze în continuare la exploatare minieră. Dacă România nu vrea să pună în valoare rezerva sa de aur și argint, respectăm decizia (VIDEO)