“Periferic”, cu Ana Ularu în rol principal, în cinematografe de la 1 aprilie

“Periferic”, cu Ana Ularu în rol principal, în cinematografe de la 1 aprilie

Ana Ularu, talentată actriţă a noului val şi gazdă a emisiunii “Nemuritorii” de pe B1 TV, joacă rolul principal în drama “Periferic”, care are premiera de gală în această seară, la Cinema Studio, de la ora 19:00.

Vineri, 1 aprilie, filmul se va lansa simultan în cinematografe şi online (pe www.webkino.ro), o premieră în România.

O dramă cu accente de thriller, lungmetrajul de debut al lui George Bogdan Apetri, regizor şcolit la Columbia University din New York, are la bază o povestire scrisă de Cristian Mungiu şi Ioana Uricaru şi dezvoltată într-un scenariu de Tudor Voican şi Bogdan George Apetri.

Actriţa Ana Ularu construieşte un rol dificil, al unei deţinute care iese din închisoare pentru o zi şi încearcă, în acest răstimp, să-şi pună viaţa în ordine. În cele 24 de ore cât primeşte învoire pentru a merge la înmormântarea mamei sale, Matilda plănuieşte să-şi ia fiul şi să fugă împreună din ţară.

Distribuţia e întregită de Timotei Duma, Andi Vasluianu, Mimi Brănescu, Ioana Flora, Ion Sapdaru, Ingrid Bisu.

„Periferic” şi-a început traseul la Locarno, unde Ana Ularu a fost premiată pentru interpretare, şi a continuat la Toronto, Namur, Varşovia, Viena, Moscova, Cairo, Cottbus, Salonic, Rotterdam sau Göteborg.

La Viennale, pelicula a fost distinsă cu Premiul FIPRESCI (Federația Internațională a Criticilor de Film), iar la Varşovia a obţinut patru distincţii (Cel mai bun scenariu, Menţiune specială acordată Anei Ularu, din partea juriului competiţiei, Premiul FIPRESCI şi Menţiunea specială a juriului ecumenic).

La Festivalul Internaţional de Film de la Salonic, „Periferic” şi-a adjudecat Trofeul Golden Alexander, Premiul pentru Cea mai bună actriţă (Ana Ularu) şi Premiul Asociaţiei Criticilor de Film din Grecia.