Personalul medical nevaccinat ar putea fi testat periodic pe cheltuiala proprie. Florin Cîțu: Mai dezbatem, aşteptăm şi alte soluţii (VIDEO)

Personalul medical nevaccinat ar putea fi testat periodic pe cheltuiala proprie. Florin Cîțu: Mai dezbatem, aşteptăm şi alte soluţii (VIDEO)
Foto: Guvernul României / Facebook

Premierul Florin Cîţu a declarat că Guvernul intenţionează să adopte o propunere prin care personalul medical care nu e vaccinat anti-COVID-19 să se testeze periodic pe propria cheltuială. Proiectul a fost discutat într-o primă lectură, dar vor mai urma și alte discuții.

Proiect al Guvernului ce vizează cadrele medicale nevaccinate

Întrebat miercuri, după ședința de Guvern, dacă Executivul va aproba în perioada următoare o Ordonanţă de Urgenţă prin care să impună testarea personalului medical nevaccinat anti-COVID-19, Florin Cîțu a răspuns: „Mergem în această direcţie. Vom vedea care e cea mai bună măsură, clar vom cere testare. Înţeleg că personalul medical e deja vaccinat 70%, dar vom dori să fie testaţi (cei nevaccinaţi – n.r.). Vom vedea cea mai bună variantă”.

Cîțu a mai spus că, în acest moment, varianta e ca testarea să fie suportată de cadrele medicale ce nu doresc să se vaccineze: „E o primă lectură, mai dezbatem, aşteptăm şi alte soluţii din altă parte”.

Florin Cîțu a ținut apoi să precizeze că dacă testele vor costa, vaccinul, în schimb, e și va rămâne gratuit.

Premierul a mai afirmat că Guvernul a mai analizat în primă lectură proiectul de Ordonanță de Urgență care stabilește că angajații din instituții publice din zona asistenței sociale vor trebui să facă dovada vaccinării sau să prezinte un test negativ sau dovada faptului că au trecut prin boală.