Peste 100 de câini, abandonaţi într-o pădure de lângă Târgovişte

Peste 100 de câini, abandonaţi într-o pădure de lângă Târgovişte
Foto: B1 TV

Peste 100 de câini au fost abandonaţi într-o pădure de lângă Târgovişte, iar martorii spun că de vină ar fi Primăria din oraş. Animalele sunt flămânde, şi pot ataca oricând localnicii. Singurul drum de acces dintre două comune trece chiar prin această pădure, aşa că oamenii care merg pe jos, sunt înarmaţi cu pâine.

Localnicii se tem că vor fi atacaţi de câini, dacă nu le vor da de mâncare. De aceeaşi părere sunt şi inspectorii de la Poliţia Animalelor, veniţi  la Capitală pentru a evalua problema.

„Au fost prinşi probabil în oraş şi aici nu ştiu cum să-şi găsească mâncare, iar cei mai solizi vor ataca”, a declarat inspector Emil Vişan, de la Poliţia Animalelor.

Localnici spun că de vină pentru această situaţi este Primăria Târgovişte. Angajaţii săi sunt acuzaţi că ar fi abandonat 100 de câini în comuna Butoiu.

Hingherii au fost văzuţi de săteni în mai multe rânduri, când descărcau animalele în pustietate. Animalele cu crotal, având însemnele Primăriei Târgovişte, aleargă acum speriate printre codrii dintre Dragomireşti şi Butoiu.

„Este clar că au fost identificaţi şi părăşiţi aici cu intenţie. Vom încerca să identificăm exact cine este responsabil pentru această situaţie şi vor fi deschise dosare penale”, a spus  inspector Alexandra Floareş, de la Poliţia Animalelor

Patrupedele sunt adunate din oraş, şi aduse la în adăpostul de la Aninoasa, crotalitate şi sterilizate. Iubitorii de animale se plâng de luni de zile că nu ştiu ce se întâmplă cu căţeii, după parcurgerea acestei proceduri, pentru că pe străzile oraşului nu sunt returnaţi, aşa cum spune legislaţia.

Cei care au văzut cum sunt descărcaţi câinii din maşinile hingherilor spun că animalele devin în scurt timp sălbatice, pentru că nu au ce mânca.

Inspectorii de la Poliţia Animalelor vor sta de vorbă cu primarul din târgovişte, pentru a descoperi cine este vinovat de abandonul câinilor, mai ales că animalele sunt sterilizate şi toate sunt însemnate cu crotal, pe care scrie Direcţia Grădinii Publice Târgovişte.

100 de câini abandonaţi în pădure