Peste 70 de percheziţii în dosare penale privind contrabandă cu ţigări, trafic de droguri şi înşelăciune

Peste 70 de percheziţii în dosare penale privind contrabandă cu ţigări, trafic de droguri şi înşelăciune

Marţi dimineaţă, peste 70 de percheziţii au loc în dosare penale care vizează infracţiunile de constituire a unui grup infracţional organizat, contrabandă cu ţigări, trafic de droguri şi înşelăciune.

74 de percheziţii domiciliare pentru combaterea infracţionalităţii

”Astăzi, Poliţia Română efectuează 74 de percheziţii domiciliare pentru combaterea infracţionalităţii, tragerea la răspundere a persoanelor implicate în comiterea de fapte penale şi protejarea comunităţii de activităţile ilegale. Percheziţiile sunt efectuate sub supravegherea procurorilor de la unităţile de parchet competente, în cadrul unor dosare penale în care se fac cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, contrabandă cu ţigări, trafic de droguri şi înşelăciune”, se arată într-un comunicat al Ministerului AfacerilorInterne.

Acțiunile urmăresc documentarea activității infracționale a persoanelor bănuite, recuperarea prejudiciilor și indisponibilizarea bunurilor obținute din săvârșirea de infracțiuni sau deținute ilegal.

În caz, persoanele depistate vor fi conduse la audieri, în vederea luării măsurilor legale în fiecare cauză.

”Activităţile se desfăşoară în contextul măsurilor luate la nivelul Ministerului Afacerilor Interne pentru combaterea infracţionalităţii de orice fel şi pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice”, menționează sursa citată.

Marcel Vela, la raportul de activitate a MAI: „Toleranță zero față de infracționalitate”

Amintim că Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne, a susținut o declarație de presă cu ocazia prezentării raportului de activitate a MAI pe primul semestru din 2020. În acest context, demnitarul a reiterat că autoritățile manifestă „toleranță zero pentru infracționalitate”.

„Am venit să vă prezentăm acțiunile MAI în zona combaterii infracționalității. Așa cum știți, pe lângă activitatea pe care o desfășurăm în combaterea epidemiei, MAI, Poliția Română, Poliția de Frontieră, Jandarmeria, Serviciul de Acțiuni Speciale suntem implicați și în combaterea infracționalității. (…) Toleranță zero față de infracționalitate”, a declarat Marcel Vela.

La rândul său, secretarul de stat Bogdan Despescu a subliniat că „singura misiune” a reprezentanților MAI este „siguranța comunității în care trăim”.

„Siguranța oamenilor reprezintă obiectivul nostru și de aceea vă asigur că avem toleranță zero față de cei care nu respectă legea, indiferent de calitatea acestora. Permiteți-mi ca înainte de a prezenta câteva repere ale activității desfășurate de structurile de ordine și siguranță publică ale MAI în lupta împotriva criminalității, să reamintesc cetățenilor că noi, reprezentanții MAI, avem o singură misiune, siguranța comunității în care trăim. Așa cum bine știți, MAI a declanșat ofensiva împotriva infractorilor de orice fel, iar asta o să vedeți și în datele pe care le voi prezenta. Pentru a vă face o imagine clară a activității noastre, aș vrea să vă menționez principalele rezultate obținute de MAI pe parcursul lunii iulie. Luna aceasta au fost destructurate 50 de grupări infracționale, din care 34 prin trimiterea în judecată a 95 de membri de către unitățile de parchet. Polițiștii de combatere a criminalității organizate, împreună cu procurorii DIICOT, au derulat 97 de acțiuni operative, au efectuat 480 de percheziții domiciliare, fiind cercetate 445 de persoane, 92 sub control judiciar și 149 au fost reținute sau arestate preventiv. O atenție deosebită acordăm prevenirii și combaterii traficului de persoane”, a declarat Bogdan Despescu.