Peste 95% dintre certificatele verzi, eliberate în România, au fost pentru atestarea vaccinări. Baciu: Au fost generate aproape două milioane de certificate (VIDEO)

Peste 95% dintre certificatele verzi, eliberate în România, au fost pentru atestarea vaccinări. Baciu: Au fost generate aproape două milioane de certificate (VIDEO)
Foto: Guvernul României / Facebook

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andrei Baciu, a vorbit, în timpul conferinței de presă de marți, despre certificatul verde de vaccinare. Până în prezent, potrivit acestuia, pe teritoriul României au fost emise peste 1.000.000 de certificate verzi, iar peste 90% dintre ele atestă vaccinarea.

Până în data de 17 august au fost generate 1.915.456 de certificate verzi, raportul pe categorii fiind aproximativ la fel, respectiv 95,87% dintre acestea sunt eliberate pentru a atesta vaccinarea.

Cu privire la vaccinarea în rândul operatorilor economici privați, continuă și această activitate, în momentul de față sunt 53 de companii care desfășoară activitatea de vaccinare pentru angajați și familiile acestora și a fost finalizată această activitate pentru 611 companii, 93 dintre acestea fiind din domeniul HoReCa, fiind vaccinate 78.146 de persoane”, a anunțat secretarul de stat Andrei Baciu, la Palatul Victoria.

Totodată, în privința vaccinării județe Brașov, alba și Bihor se mențin în topul vaccinării, al companiilor și persoanelor vaccinare prin companii”, a mai adăugat secretarul de stat.

Peste 65.000 de persoane, vaccinate în târguri, piețe și parcări

Andrei Baciu a anunțat că un număr de 65.000 de persoane au fost vaccinate în târguri, piețe și parcări, dar și la evenimente, de la debutul acestui timp de activitate de vaccinare.

Inițiativa de a vaccina în cadrul evenimentelor, târgurilor, etc. aparține autorităților locale.